Podrška Akcije mladih

Mislav Kolakušić grmio na Korzu: ‘Dignimo glavu i povedimo društvo u promjene’

Edi Prodan

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Kada dobijem izbore, parlamentarne, neću biti premijer, ne – biti ću ministar pravosuđa i policije i žestoko ću pokrenuti čišćenje karcinoma korupcije, najavio je Kolakušić



RIJEKA – Političke promjene u Hrvatskoj su moguće, ali preduvjet svega je da – izađete na izbore. Svi su izbori važni, pa tako i ovi za Europski parlament. Pokažite da više nećete dozvoliti da 10,1 posto onih koji izađu na izbore odluče za sve ostale.


Vrijeme je da šutnja prestane, da konačno dignemo glavu i povedemo društvo u promjene, da konačno odstranimo najveći karcinom hrvatskog društva – sveprisutnu korupciju. Grmio je to na riječkom Korzu, Mislav Kolakušić, nositelj Liste građana koja se kandidirala na izborima za Europski parlament.


Grmio je, a iako je prvenstveno bila riječ o konferenciji za novinare, nemalo se prolaznika zaustavilo i s podosta ga pozornosti slušalo čime se potvrdilo kako je u njegovom slučaju riječ o – političaru čiji su stavovi vrlo popularni.




– Prestanite nasjedati na njihove igre, na predstavu koju vam uspješno godinama »prodaju« SDP i HDZ, na njihove par-nepar igre s kojima dijele društvo te si lijepo prebacuju vlast, malo jednima malo drugima. Kada dobijem izbore, parlamentarne, neću biti premijer, ne – biti ću ministar pravosuđa i policije i žestoko ću pokrenuti čišćenje karcinoma korupcije. Ili sustav općina i gradova, nastavio je Kolakušić – ne, neću donijeti zakon koji će ukidati neke od njih.


Ne, prestat ćemo ih – financirati. Pa će preživjeti one koje to uistinu i mogu, ne da se putem tog sustava nastavlja funkcioniranje SDP-HDZ igre, dodao je Kolakušić uvjeren kako će se uskoro za hrvatske interese boriti u Bruxellesu.


Apsolutnu i bezrezervnu podršku u svemu pruža mu i Akcija mladih u čije se ime okupljenima na Korzu obratio njezin predsjednik Vjekoslav Rubeša.


– U svim stavovima koje iznosi Mislav Kolakušić nalaze se i naša razmišljanja, posebno kad je riječ o uništavanju korupcije. A da je naš odabir koalicijskog partnera ispravan potvrdila nam je i akcija prikupljanja potpisa za Kolakušićevu kandidaturu: odziv je bio nevjerojatan, a razmišljanja građana o njegovim stavovima puna oduševljenja, istaknuo je Rubeša na što se nadovezao i njegov stranački kolega Alan Sanković, bivši čelni čovjek lovranske općine.


– Podržavamo Kolakušićeve stavove o sustavu jedinica loklane samouprave čemu upravo ja, s obzirom na konkretno iskustvo, jako dobro mogu posvjedočiti. Ono što bih također želio istaknuti, želja je da u ovoj državi, na svim razinama podobne smjene – sposobni, zaključio je Sanković.