Snima se...

KULA TMINE Sve u velikoj tajnosti, zaštitari čuvaju Harteru radi snimanja serije kultnog Stephena Kinga

Ivana Kocijan

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Sveukupno će se u Hrvatskoj snimati mjesec dana, a riječki dio snimanja trajat će do sredine lipnja



RIJEKA – U prostoru bivše Tvornice papira jučer je započeo riječki dio snimanja serije »Kula tmine« Amazon Primea, adaptacije kultnog književnog serijala popularnog Stephena Kinga. Za razliku od nedavnog snimanja filma »The Hitmans Wifes Bodyguard« kada je pristup setu bio gotovo pa slobodan, ovog puta produkcija je puno stroža. Harteru sa svih strana pozorno čuvaju zaštitari tako da je jučer bilo nemoguće ući na set i snimiti radnu atmosferu.


Serija se već neko vrijeme snima u Dalmaciji, u Splitu, Solinu, Kijevu. Sveukupno će se u Hrvatskoj snimati mjesec dana, a riječki dio snimanja trajat će do sredine lipnja. Osim u prostoru Hartere snimat će se i u bivšem klubu Opera unutar kompleksa Teatro Fenice, te kod bivšeg kluba Tenk iznad Sveučilišnog kampusa gdje je već niknuo veliki filmski set.


Serija će se sastojati od 13 jednosatnih epizoda, a njezini su producenti Glen Mazzara, Akiva Goldsman i Stephen King.




U seriji »Kula tame« glumit će britanski glumac Jerome Flynn poznat po ulozi Bronna u kultnoj seriji »Igra prijestolja«. U glumačkoj ekipi nalazi se i mladi britanski glumac Sam Strike, bivša zvijezda serije »EastEnders«, koji bi trebao tumačiti glavnu ulogu Rolanda Deschaina tj. Revolveraša, te poznati finski glumac Jasper Pääkkönen, najpoznatiji po ulozi Halfdana u seriji »Vikinzi« i Felixa u filmu »Crni član KKKlana«. On će imati ulogu glavnog negativca. U »Vikinzima« je, kralja Aellea, glumio Ivan Kaye koji je, prema pisanju IMBD-a, također među glumcima koji će igrati u seriji. U glumačkoj ekipi je i portugalska glumica Joana Ribeiro te glumac i redatelj Abraham Popoola.



Među obožavateljima Stephena Kinga »Kula tmine« uživa kultni status. Prva knjiga iz ove serije objavljena je 1982. godine, a posljednja 2004. godine. Prije dvije godine po Kingovom bestselleru Kinga snimljen je film u kojem su glavne uloge imali Idris Elba i Matthew McConaughey. Film nije prošao pretjerano dobro kod kritičara, ali ni kod publike, tako da se od ove željno iščekivane serije sada mnogo očekuje.