Darovi

Djed Božićnjak široke ruke: Viškovskoj djeci tisuću poklon paketa

Andrej Petrak

Viškovski predškolci na podjeli darova u dvorani OŠ Sveti Matej / snimio M. ANIČIĆ

Viškovski predškolci na podjeli darova u dvorani OŠ Sveti Matej / snimio M. ANIČIĆ

Program Adventa u Viškovu nastavlja se u nedjelju, 18. prosinca, Božićno-novogodišnjim koncertom Ženskog pjevačkog zbora Marinići, što će biti održan u 18 sati u Domu Marinići, uz nastup brojnih gostiju. 



Gotovo tisuću paketa Djeda Božićnjaka, kojim ih je darivala Općina Viškovo, podijeljeno je mališanima u sportskoj dvorani OŠ Sveti Matej. Predškolci su se mogli fotografirati s djedicom, a odgojiteljice viškovskih vrtića Viškovo, Malik, Maza, Loptica i Zvončica pripremile su za njih niz zabavnih sadržaja i zanimljivih kreativnih radionica, na kojima su se izrađivale prigodne blagdanske rukotvorine. Svoje usluge predstavile su dječje igraonice Fun Fun i Tigrić. Općina već godinama tradicionalno sve male stanovnike Viškova pred blagdane daruje poklon-paketima.


Program Adventa u Viškovu nastavlja se u nedjelju, 18. prosinca, Božićno-novogodišnjim koncertom Ženskog pjevačkog zbora Marinići, što će biti održan u 18 sati u Domu Marinići, uz nastup brojnih gostiju. Božićno-novogodišnji koncert održat će i Limena glazba Marinići, i to 23. prosinca u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja. Dan kasnije, na Badnjak, od 11 sati nadalje iza crkve sv. Mateja, Turistička zajednica i Općina Viškovo upriličuju tradicionalnu blagdansku marendu. Božićni ugođaj glazbom će upotpuniti KUD Halubjan i ženski band Le Chicks. U večernjim satima u crkvi Sv. Mateja dječji župni zbor Nebeske iskrice i gosti iz riječkog tamburaškog orkestra Željezničar izvode program tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama, naslovljen »Djetešce nam se rodilo«.