Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ispis članka: OPET GORJELO DILJEM LIKE Vatrogasne akcije zbog namjernog ili nepažljivog paljenja trave - Novi List

NoviList.hr

OPET GORJELO DILJEM LIKE Vatrogasne akcije zbog namjernog ili nepažljivog paljenja trave

11 većih požara

18. ožujak 2019 12:06

Napisao: Marin Smolčić

Veći su požari gašeni kod Gospića, Otočca, Plitvičkih jezera i u vrletima iznad Senja. Posvuda je bila riječ o namjernom i nepažljivom paljenju suhe trave i niskog raslinja, a samo su pravovremene intervencije vatrogasaca spriječile da se vatra proširi u obližnje šume ili na gospodarske zgrade

U nekim dijelovima Like požari su posvuda harali proteklih dana  takoskoro  da niti nema više što gorjeti

 

GOSPIĆ Suho i vjetrovito vrijeme protekloga je vikenda bilo vrlo povoljno za zlonamjerne izazivače požara u Lici. Pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a hvatali su se u koštac s 11 većih požara na otvorenom, dok se lokaliziranje manjih požara više niti ne broji.

Veći su požari gašeni kod Gospića, Otočca, Plitvičkih jezera i u vrletima iznad Senja. Posvuda je bila riječ o namjernom i nepažljivom paljenju suhe trave i niskog raslinja, a samo su pravovremene intervencije vatrogasaca spriječile da se vatra proširi u obližnje šume ili na gospodarske zgrade.

U nekim dijelovima Like požari su posvuda harali proteklih dana  tako da niti nema više što gorjeti. Ostaje za vidjeti što je u smislu evidentiranja i kažnjavanja osoba koje su nekontrolirano palile vatre učinila policija, posebice u slučajevima kada su poljski požari zahvatali kuće.