Obišao radove

Božinović u Senju: ‘Ove godine gradimo više od 50 objekata policije diljem Hrvatske’

Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Ništa ne radimo polovično, pa ni ove radove u Senju. Ne samo da dajem obećanje da ćemo zgradu i unutra urediti, nego sam zapovjedio da se to napravi, ali ne možete unositi novi namještaj dok traju ovi vanjski radovi, obećao je Božinović



SENJ Ministar unutarnjih poslova u Vladi Republike Hrvatske dr. sc. Davor Božinović posjetio je Senj i održao kratki radni sastanak na kojem su uz gradonačelnika Grada Senja Sanjina Rukavinu i predsjednika Gradskog vijeća Željka Tomljanovića sa suradnicima prisustvovali i saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić, državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan te načelnik Policijske postaje Senj Mario Jančić.


Nakon sastanka ministar je obišao zgradu Policijske postaje Senj na kojoj traju radovi obnove vanjske ovojnice i zamjene stolarije vrijedni oko 770 tisuća kuna koje financira Ministarstvo unutarnjih poslova, ali i Grad Senj koji u radovima sudjeluje sa 200 tisuća kuna.


„Nema županije u Hrvatskoj u kojoj nismo pokrenuli značajne infrastrukturne radove na zgradama i drugim objektima Hrvatske policije. To je bio jedan segment rada policije koji je bio potpuno zapušten tako da imamo velik dio zgrada u koji se nije ulagalo 50 i više godina što je nedopustivo jer je zgrada u kojoj policija radi slika našeg sustava, pogotovo u gradovima orijentiranih turizmu.




Naša vlada orijentirana je na suradnju sa lokalnom zajednicom i zahvaljujem gradonačelniku Senja koji sa sredstvima Grada Senja sudjeluje u ovom poslu obnove zgrade policije u Senju. Došao sam vidjeti radove i to nisu jedini u Ličko-senjskoj županiji. Slično ćemo napraviti i u Otočcu kroz program energetske obnove u vrijednosti 1,4 milijuna kuna, a zgradu policije urediti ćemo i u Karlobagu.


Cilj je da ove godine više od 50 objekata Hrvatske policije diljem Hrvatske . Najveći dio sredstava za tu namjenu povući ćemo iz Europske unije čija sredstva sve intenzivnije koristimo”, rekao je ministar Božinović , a na novinarsko pitanje o uređenju unutrašnjosti senjske policije rekao je:


„Ništa ne radimo polovično, pa ni ove radove u Senju. Ne samo da dajem obećanje da ćemo zgradu i unutra urediti, nego sam zapovjedio da se to napravi, ali ne možete unositi novi namještaj dok traju ovi vanjski radovi“.


Ministar je komentirao i najnovije ankete vezane za skore izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, koje HDZ-u ne idu u prilog.


“Uvijek ima raznih anketa i na kraju uvijek pobijedi HDZ i to uvjerljivo i tako će biti i na ovim izborima”, poručio je ministar Božinović.