oD SUBOTE DO SUBOTE

OSMODNEVNI TULUM Sutra počinje RetrOpatija, povratak u zlatne dekade svjetske kulture

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Osmodnevni tulum kulminirat će zabavom na glavnoj ulici 29. lipnja



OPATIJA – Dok organizatori iz Turističke zajednice Grada Opatije obavljaju zadnje pripreme za najpoznatiju opatijsku ljetnu manifestaciju, iz ormara se izvlači retro odjeća, ideje za najluđe frizure i sve što ide pod ruku s novim izdanjem RetrOpatije koje se otvara ove subote.


– Izbora omiljenih sjećanja je mnogo, a svaki je ispravan uz omiljenu ljetnu manifestaciju koja privlači desetke tisuća zaljubljenika u modu, glazbu i životni stil »zlatnih dekada« svjetske kulture, čije novo izdanje kreće ovog vikenda – navode organizatori koji najavljuju da će opatijski »party stoljeća« pretvoriti čitav grad u vremeplov čiji će ključni dijelovi biti lokali, trgovine i restorani ponudom i uređenjem prilagođeni svingerskim dvadesetima, rockerskim pedesetima i šezdesetima ili ludim sedamdesetima, stotine plesača i oldtimera na ulicama i vrhunski glazbeni program koji će okupiti više od pedeset bendova.


Program će započeti sutra ispred Umjetničkog paviljona »Juraj Šporer« i potrajati sve do kasnih jutarnjih sati iduće subote, 29. lipnja, kada će osmodnevni tulum kulminirati zabavom na glavnoj ulici zatvorenoj za promet i velikim disco-partyjem na Ljetnoj pozornici.




Uvod u čitavu manifestaciju dat će u 18 sati DJ Super Saiyan disco, funk i soul ritmovima, a od 21 sat SuperCover Band odjenut će odijela, šešire i sunčane naočale »Blues Brothersa« te park ispred »Šporera« ispuniti nezaboravnim hitovima iz vremena tog kultnog filma. Izvrsnu glazbenu ponudu pratit će i ponuda pića i koktela, kao i retro-uređenje parka. Glazbom će odzvanjati i brojne druge pozornice diljem Opatije – na Hrvatskoj ulici slavnih na Slatini od 20 sati će zasvirati Pachamama Street Connection, u restoranu Ostaria da Ugo od 19.30 sati The Answer, a u restoranu Sv. Jakov grupa 14 strings. Posjetitelje hotela Bristol na terasi će zabavljati Dominik Heštera u akustičnom izdanju, u hotelu Ambasador od 20.30 sati kreće jazz večer uz Lemon3 Duo, a ljubitelji »ča-vala« uživat će uz veliko finale Melodija Istre i Kvarnera koje u 21 sat počinje na Ljetnoj pozornici.