Crystal Symphony

Najveći brod u ”kraljici Jadrana”: Luksuzni kruzer sa šest zvjezdica stigao u Opatiju

Aleksandra Kućel Ilić

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



OPATIJA Kruzer sa šest zvjezdica, najluksuznije turističko plovilo u svojoj kategoriji srednje velikih brodova, Crystal Symphony, u 8 sati usidrio se ispred opatijske luke. Radi se o najvećem kruzeru koji će tijekom ove kruzing sezone pristati u Opatiji, a doček 923 putnika, unatoč najavama lošeg vremena, na zadovoljstvo domaćina prošao je bez kiše, uz pretežno sunčano, no prilično vjetrovito vrijeme. Luksuzni kruzer koji je dugačak 241 metar je u Opatiju doplovio prvi puta i to iz Kopra, a putnici koji su se imali priliku upoznati s »kraljicom Jadrana«, ali putem izleta i s drugim hrvatskim destinacijama poput Rijeke, Istre i Gorskog kotara, pristigli su iz Amerike, Kanade, Meksika, Velike Britanije i Japana. Crystal Symphony ima 12 paluba i 732 kabine, a među 570 članova posade, kako saznajemo, ima i 25 Hrvata.


Za prvi dolazak luksuznog kruzera u Opatiju, uz hospitality desk Turističke zajednice grada Opatije i piće dobrodošlice, bio je organiziran i nastup klape Mirakul iz Veprinca.


Podaci HTZ-a govore da je ovo rekordna turistička sezona, a na pitanje kakva je situacija u Opatiji, Goran Pavlović iz opatijske Turističke zajednice kaže:




– U Opatiji su isto tako dobri rezulati. Osmi mjesec je bio izvrstan, imamo jako dobar booking i za deveti mjesec tako da očekujemo rekordan rezultat i u devetom mjesecu. Jutros je stigao Crystal Symphony kruzer s više od 900 putnika. Do sada smo imali ove godine nešto manji broj većih kruzera, bila su svega četiri veća kruzera, dok svaka dva tjedna dolazi Crystal Esprit jahta s 80 putnika koja bude vezana na opatijskom mulu. Nadamo se da ćemo pobuditi interes i drugih kruzer kompanija jer stvarno u Opatiji mogu puno toga vidjeti, a imaju i mogućnost za izlete u bližu okolicu.