Reagiranje

Uljanik: Konstatacija gospodina Šoljića je tendenciozna

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Gospodin Šoljić je na sjednici NO-a 28. srpnja, sudjelovao u prezentaciji i raspravi po navedenoj temi te kao što je to zapisnički ustanovljeno i kasnije verificirano, od direktora je dobio odgovore na sva svoja pitanja, piše u reagiranju Uljanik Grupe



Na temelju Zakona o medijima, NN59/04, a sukladno poglavlju VI., točki 1., Uljanik Grupa je reagirala na navode iznesene u našem listu, u internetskom izdanju, u članku pod naslovom „Percan nas je doveo do ruba“,  objavljenom 17. rujna 2018. godine.


Reagiranje ULjanik Grupe prenosimo u cijelosti:


‘Konstatacija gospodina Šoljića iznesena u članku „Za drugu gradnju direktor Percan osnovao je novo društvo pod nazivom 3. maj 723 d.o.o. sa sjedištem u Puli, čiji je on direktor. Stoga mi je, kao članu NO 3. maja, uvid u poslove vezane za tu novogradnju onemogućen”, je tendenciozna i ima za cilj insinuirati nekakvo skriveno činjenje.


Upravo suprotno, gospodin Šoljić je na sjednici NO-a 28. srpnja, sudjelovao u prezentaciji i raspravi po navedenoj temi te kao što je to zapisnički ustanovljeno i kasnije verificirano, od direktora je dobio odgovore na sva svoja pitanja.


Jedina je istina, koju dobro zna i gospodin Šoljić, da je u tom trenutku to bio jedan od pokušaja  da se osigura nesmetano financiranje te gradnje u dogovoru s naručiteljem, a sve s ciljem pronalaženja rješenja za nastavak gradnje. Do realizacije te ideje nije došlo, od osnutka do danas je to Društvo neaktivno i sva dokumentacija je dostupna NO.


Nadalje, kupovina panel linije nije ulaganje u tuđu imovinu, to je imovina 3. maja brodogradilišta, sa širokom paletom mogućnosti korištenja, od zapošljavanja vlastitih radnika,  iznajmljivanja trećim osobama , do preseljenja linije kada se stvore prostorne i druge potrebe.


Ulaganje u panel liniju dio je vlastitog doprinosa u programu restrukturiranja pa samim time  NO nije u obvezi davati suglasnost. O realizaciji programa restrukturiranja NO je bio redovito i cjelovito informiran’, piše u reagiranju Uljanik Grupe.