Kriza u Puli

Stožer za obranu Uljanika: Policija je privela sedmero radnika. Policija: Član Uprave prijavio je prijetnje preko društvenih mreža

Glas Istre

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Radnici su se nakon obavijesnog razgovora vratili na svoja radna mjesta, ali nisu smjeli ništa komentirati, a Stožer nije uspio utvrditi na temelju čega su privedeni na obavijesni razgovor



PULA Stožer za obranu brodogradnje u Uljaniku obavijestio je javnost da je po prijavama uprave Uljanika, prema njihovim informacijama, policija jutros privela s radnog mjesta sedmero radnika. Radnici su se nakon obavijesnog razgovora vratili na svoja radna mjesta, ali nisu smjeli ništa komentirati, a Stožer nije uspio utvrditi na temelju čega su privedeni na obavijesni razgovor.


Isto tako je više radnika, doznaju u Stožeru, zbog svojih stavova o trenutnoj situaciji u Uljaniku objavljenih preko društvenih mreža, bilo na razgovoru kod direktora Uljanika Denisa Rabara.


Tvrdnje Stožera Glas Istre je pokušao provjeriti u pulskoj policiji. U izjavi za Glas Istre glasnogovornica Nataša Vitasović kaže: “Temeljem prijave za prijetnje preko društvenih mreža jedna osoba je dovedena na ispitivanje. Naime, jedan član uprave Uljanika prijavio je prijetnje preko društvenih mreža, pa je po tom pitanju dovršeno kriminalističko istraživanje za osobu za koju se sumnjalo da je prijetila, i o svemu će biti izviješteno Državno odvjetništvo”.