Ravnatelj bolnice potvrdio

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ima zloćudni tumor, proširio se na mozak

P. N.

"Radi se o zloćudnom tumoru kože i sluznica koji se proširio na mozak. Znamo koji je tip, ali sad ne bih elaborirao. Terapiju prema vrsti tumora još ne možemo odrediti, uglavnom se radi o kemoterapiji i zračenju. Danas će biti gotova definitivna analiza toga tumora. To su složeni procesi, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija", rekao je dr. Ivo Jurić



Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić u utorak u 11 sati iznio je najnovije informacije o zdravstvenom stanju splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare:


“Radi se o zloćudnom tumoru kože i sluznica koji se proširio na mozak. Znamo koji je tip, ali sad ne bih elaborirao. Terapiju prema vrsti tumora još ne možemo odrediti, uglavnom se radi o kemoterapiji i zračenju. Danas će biti gotova definitivna analiza toga tumora. To su složeni procesi, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija”, rekao je Jurić, a prenosi televizija N1.


Na novinarsko pitanje hoće li se Krstulović-Opara liječiti u Splitu, odgovorio je:




– Formirali smo stručno povjerenstvo koje će, u dogovoru s obitelji, donijeti odluku gdje će se liječenje provesti te dodao:


– On se sada osjeća dobro i stabilno je. Normalno hoda i normalno govori, nema nikakvih težih posljedica zbog krvarenja unutar lubanje, a svi sljedeći koraci ovisit će o genskoj analizi tumora. U ime osoblja bolnice, a vjerujem i svih građana Splita, gradonačelniku želim što brži oporavak i uspješno liječenje – zaključio je dr. Jurić, prenijela je Slobodna Dalmacija.


Ravnatelj bolnice Ivo Jurić na nedjeljnoj je popodnevnoj izvanrednoj konferenciji za medije ispred bolnice rekao da je Andro Krstulović Opara u bolnicu primljen u subotu navečer zbog glavobolje i vrtoglavice.


Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara javio se iz splitske bolnice, prenosi N1.


“Bit će ovo sve dobro, nećete me se tako riješiti. Vidimo se, bok”, poručio je splitski gradonačelnik, otpjevavši pjesmu iz serije “Naše malo misto.