Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. travnja 2020.
Ispis članka: Sjećate li se afere otprije 16 godina? Kujundžićev sin upisao medicinu preko liste za "djecu poginulih branitelja" - Novi List

NoviList.hr

Sjećate li se afere otprije 16 godina? Kujundžićev sin upisao medicinu preko liste za "djecu poginulih branitelja"

Davna epizoda

25. siječanj 2020 08:40

Napisao: P. N.

Kujundžić mlađi uspio je upasti na fakultet, unatoč činjenici da je u srednjoj školi uglavnom skupljao svojke, a nije briljirao ni na prijemnom ispitu. Na faks je upao preko liste za dijasporu i hrvatske branitelje na kojoj je bodovni prag za upis znatno niži

Foto Davor Kovačević

U jeku svih afera koje se ovih dana vežu za ministra zdravstva Milana Kujundžića, portal Telegram podsjetio je i na još jednu otprije punih 16 godina, kad je njegov sin Hrvoje Mario Kujundžić upisao prvu godinu Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Kujundžić mlađi uspio je upasti na fakultet, unatoč činjenici da je u srednjoj školi uglavnom skupljao svojke, a nije briljirao ni na prijemnom ispitu. Na faks je upao preko liste za dijasporu i hrvatske branitelje na kojoj je bodovni prag za upis znatno niži, i ne računaju se ocjene iz srednje škole. Novinari Index-a tada su doznali da je mlađi Kujundžić na tu listu dospio na temelju statusa branitelja svoga oca.

S obzirom na to da je ta lista bila rezervirana za djecu poginulih i nasilno odvedenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecu vojnih invalida sa 100% oštećenjem organizma, novinari Indexa su od Milana Kujundžića, tada pomoćnika ministra zdravstva, pokušali doznati u kojoj se on kategoriji nalazi.

Kujundžić je o tome odbio razgovarati, njihovo pitanje je nazvao deplasiranim i završio razgovor. Idućeg dana tadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci objavio je da će mlađi Kujundžić biti ispisan s fakulteta zbog toga što dokumentacija koju je predao nije bila potpuna i nije odgovarala natječaju, podsjeća Telegram.