Prognoza

Pozdravite se s toplim vremenom. Temperature će oštro pasti, a već za nekoliko dana očekujte i – snijeg

P. N.

Foto Severeweather / Novi list

Foto Severeweather / Novi list

U Gorskom kotaru temperatura će se u ponedjeljak navečer spustiti na jedan stupanj ispod ništice, a snijeg će, prema sadašnjim prognozama, padati prvih nekoliko dana idućeg tjedna



S jučerašnjim danom završilo je razdoblje neuobičajeno toplog vremena.


Slijede hladniji dani i postupni oštar pad temperature, a na Jadranu će već od danas zapuhati jaka bura, koja će podno Velebita imati i olujne udare. Za područje Kvarnera zbog vjetra je na snazi žuti meteo alarm.


Do kraja tjedna definitivno će nam trebati toplija odjeća, budući će se temperatura u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru spustiti oko nule, a ponegdje će biti i niža. Prvi pravi ovogodišnji snijeg u dijelovima zemlje past će već u noći s ponedjeljka na utorak.




U Gorskom kotaru temperatura će se u ponedjeljak navečer spustiti na jedan stupanj ispod ništice, a snijeg će, prema sadašnjim prognozama, padati prvih nekoliko dana idućeg tjedna. Slično vrijeme – susnježica, kiša i snijeg uz niske temperature – bit će početkom idućeg tjedna i na širem ličkom području.


Susnježice i snijega bit će, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, početkom idućeg tjedna i u središnjoj Hrvatskoj.


Na riječkom području danas će još biti sunčano, uz dnevni maksimum temperature od 16 stupnjeva. Suho će biti do ponedjeljka, uz postupni pad temperature, koja će se spustiti do svega pet stupnjeva.


Na riječkom području snijega idući tjedan ne bi trebalo biti, ali će od utorka padati prilično obilna kiša.