Dobio novu priliku

Pas Otto izašao iz karantene: ‘Sad uživa na suncu, čekaju ga resocijalizacija i školovanje’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Azil Dumovec

Foto Facebook Azil Dumovec

Zaslužuje maženje i paženje, pa je kod nas u Dumovcu dobio prostranu nastambu u kojoj trenutačno uživa na suncu, napisali su iz Azila Dumovec



ZAGREB Pas Otto, pasmine cane corso, koji je nedavno u Zagrebu napao pet, a izgrizao četvero ljudi, nakon što je oduzet vlasnicima smješten je u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec. Iz azila su danas objavili da je izašao iz karantene.


– Zaslužuje maženje i paženje, pa je kod nas u Dumovcu dobio prostranu nastambu u kojoj trenutačno uživa na suncu. Hvala svima koji nam se javljate sa željom da ga posjetite ili nam nudite neki oblik pomoći oko njega, ali trenutačno su mu potrebne samo vaše dobre želje.


Uskoro ga čekaju resocijalizacija i školovanje, pa mu sada odgovara mir. Prvi je to korak da sve prođe što uspješnije, napisali su na svom Facebooku.




Premda mu je nakon napada prijetila eutanazija, odlukom Državnog inspektorata pas Otto dobit će novu priliku za socijalizaciju i školovanje. Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata provest će obnovljeni postupak u predmetu psa Otta te će narediti novom vlasniku provedbu mjera iz Pravilnika o opasnim psima, priopćili su iz Državnog inspektorata.



U novom postupku će stručna osoba ovlaštena od Hrvatskog kinološkog saveza utvrditi može li se pas Otto uspješno privesti socijalizaciji i školovanju. Čitav postupak bit će kontroliran od strane Veterinarske inspekcije Državnog inspektorata koja će pratiti proces te će sukladno stručnoj procjeni donijeti konačnu odluku.