Ministrica Murganić iznenađena

OSTAVKA DRŽAVNOG TAJNIKA NA PRESSICI Marin Strmota: ‘Ovo je jedan veliki folklor, država izumire, za demografiju nije učinjeno dovoljno’

P. N.

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Točno, ovo je jedan veliki folklor. Oko demografije smatram da nije dovoljno učinjeno. Današnjim danom podnosim ostavku, jer država izumire, ovo pročitano je neozbiljno", kazao je Strmota ističući da on kao mladi čovjek ne vjeruje u sve što se poduzima oko demografskih pitanja



Državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota na konferenciji za novinare podnio je ostavku, javlja televizija N1. To se dogodilo nekoliko trenutaka nakon što je ministrica Murganić predstavila nove demografske mjere.


Na novinarsku konstataciju da su danas predstavljene mjere od strane ministrice Nade Murganić predstavljene već prije tri mjeseca, Strmota je dao neočekivan odgovor: “Točno, ovo je jedan veliki folklor. Oko demografije smatram da nije dovoljno učinjeno. Današnjim danom podnosim ostavku, jer država izumire, ovo pročitano je neozbiljno”, kazao je Strmota ističući da on kao mladi čovjek ne vjeruje u sve što se poduzima oko demografskih pitanja, prenosi N1.


Strmota je naveo da on kao mladi čovjek, otac dvoje djece, koji ima nezaposlenu suprugu i roditelje, ne vjeruje u ono što je dosad napravljeno po pitanju demografije.


Na pitanje je li znala da će Strmota podnijeti ostavku, ministrica je rekla: “Naravno da nisam znala. To je i nestrpljenje jednog mladog čovjeka, jednog znanstvenika.”“Statistika nije povoljna, ali ova nepovoljna kretanja nisu nastala za vrijeme ove Vlade. Veliki je pritisak javnosti i velika je želja da se učini više. Ovo su tri vrlo značajne mjere koje su sada u potpunosti razrađene i one će polučiuti uspjeh. Mislim da svi imamo pravo na razočaranja, ali u našem poslu treba biti i uporan i dosljedan i nastojat ćemo ustrajati na cilju demografske revitalizacije naše države”, rekla je ministrica.