Premijer s koalicijskim partnerima

Na pitanje kako će glasati o opozivu Vlade, Pupovac odgovorio: ‘Ja sam dio vladajuće većine’

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Dodao je da će tijekom tjedna doći na dnevni red i pitanje opoziva cijele Vlade koju je pokrenula oporba. »Do kraja ovog tjedna će na dnevnom redu biti sve ono što je opozicija poslala Vladi kao zahtjeve, uključujući i ministrica Murganić i pitanje Vlade, a isto tako i zakoni koji su posebno važni«, kazao je Pupovac



ZAGREB Premijer Andrej Plenković održao je u ponedjeljak u Banskim dvorima redovan sastanak s predstavnicima stranaka koje čime parlamentarnu većinu na kojem se raspravljalo o idućoj sjednici Sabora koja počinje u srijedu i na kojoj je na dnevnom redu, među ostalim, pitanje povjerenja ministrici za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku Nadi Murganić.


»Tema sastanka bila je iduća sjednica Sabora. Raspravljali smo o ključnim točkama dnevnoga reda i kako tko gleda na pojedine točke poput zakona o lokalnoj samoupravi, pitanje povjerenja ministrici Murganić, pitanje prijedloga Obiteljskog zakona i drugim važnim pitanjima«, izjavio je nakon sastanka Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.


Dodao je da će tijekom tjedna doći na dnevni red i pitanje opoziva cijele Vlade koju je pokrenula oporba. »Do kraja ovog tjedna će na dnevnom redu biti sve ono što je opozicija poslala Vladi kao zahtjeve, uključujući i ministrica Murganić i pitanje Vlade, a isto tako i zakoni koji su posebno važni«, kazao je Pupovac.




Na novinarski upit kako će glasovati po točki opoziva Vlade, Pupovac je kratko odgovorio da je on dio vladajuće većine.


I dok je Popovac reako da na sastanku nije bilo riječi o radu saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, Ivica Mišić (NZ) izjavio je nakon sastanka da je i o tome bilo riječi i da će, kako je on razumio, ono raditi dok se ne pokrene sudski postupak.


Ministrica Murganić potvrdila je da je rasprava o njezinom povjerenju na dnevnom redu Sabora u srijedu poslijepodne i dodala kako od rasprave očekuje argumente s jedne i druge strane. »Spremna sam iznijeti sve činjenice koje će biti dokaz da su svi navodi neutemeljeni a zastupnici će odlučiti kako će glasovati«, kazala je.


Predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić izjavio je nakon sastanka da se raspravaljalo o vladajućoj većini i pritom ustvrdio da je ona vrlo čvrsta i stabilna.