U raljama banke

Ivan Vilibor Sinčić digao kredit i kupio kuću. Prije samo par godina kleo se da to neće činiti “dok ne budu mogli svi”

P. N.

Foto Goran Kovačić / PIXSELL

Foto Goran Kovačić / PIXSELL

Stan ću kupiti prvi dan kad zemlju oslobodimo od monetarne okupacije i kad ga bude mogao kupiti i ostatak naroda. Meni je jasno da narod više nikome ne vjeruje, pisao je 2014. Sinčić

Jutarnji list objavio je danas kako je vođa Živog zida Ivan Vilibor Sinčić sa svojom partnericom Branimirom Palfi kupio kuću na zagrebačkom Markuševcu.




Sinčić, koji je redovito javno istupao protiv podizanja kredita u bankama, do nekretnine je došao upravo na taj način – zadužio se za 515 tisuća kuna u Erste banci, a kredit će s kamatom od 4,35 posto vraćati u idućih deset godina. Mjesečna rata iznosit će mu 5,300 kuna.


Na društvenim mrežama odmah se, međutim, počeo dijeliti zanimljiv Sinčićev status s Facebooka, objavljen prije nešto više od tri i pol godine. Mladi čelnik trenutačno treće stranke u državi tada se kleo da stan neće kupovati sve dok “zemlja ne bude oslobođena monetarne okupacije i dok ga ne bude mogao kupiti i ostatak naroda”.


“Stan ću kupiti prvi dan kad zemlju oslobodimo od monetarne okupacije i kad ga bude mogao kupiti i ostatak naroda. Meni je jasno da narod više nikome ne vjeruje. To je vaša odluka. Moji kolege i ja svoje smo odluke donijeli 2011. godine, kad smo pokrenuli prve prosvjede protiv Vlade. U nijednom trenu nijedan od nas nije pokleknuo ili požalio, pisao je uz ostalo Sinčić, a prenosi portal Lupiga.