Riječka tvrtka

To je odnos prema radnicima! JGL nagrađuje sve svoje zaposlene sa 7.500 kuna

Sanja Gašpert

Uz jednokratnu nagradu u iznosu od pet tisuća kuna za trud i odlične rezultate ostvarene u protekloj godini, bit će isplaćena i božićnica od tisuću kuna, što uz već isplaćen regres od 1.500 kuna čini iznos od 7.500 kuna



Riječka farmaceutska tvrtka JGL, temeljem odluke Upravnog odbora kompanije, svim će zaposlenicima Grupe na svim tržištima u prosincu isplatiti jednokratnu nagradu u iznosu od pet tisuća kuna za trud i odlične rezultate ostvarene u protekloj godini. Uz nagradu, bit će isplaćena i božićnica od tisuću kuna, što uz već isplaćen regres od 1.500 kuna čini maksimalni neoporezivi iznos prigodnih nagrada u Hrvatskoj od 7.500 kuna.


– Jako smo zadovoljni što zbog postignutih rezultata možemo nagraditi ljude. Treći kvartal završili smo s rastom od 15 posto, a godinu ćemo finalizirati prema zacrtanom planu uz dvoznamenkasti rast. Naš glavni uspjeh tijekom 2019. godine je rast prodaje brži od referentnog tržišta na svim ključnim tržištima koje predvode Rusija, Hrvatska, Ukrajina, Bjelorusija, BiH i Srbija.


Izniman napor


Posljedično smo smanjili zaduženost i neto dug te postigli financijsku stabilnost i veću profitabilnost – ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, dodajući kako na rezultatima iskreno zahvaljuje zaposlenicima koji će za izniman napor, trud i angažman biti nagrađeni. Također, iz JGL-a naglašavaju kako će se i sljedeća godina, u dijelu ulaganja, odnositi prije svega na zaposlenike. Uz unapređivanje uvjeta rada i nagrađivanje za ostvarene rezultate, Vučić zaključuje kako je jedan od ciljeva kompanije iskoristiti strateške suradnje s partnerima za stjecanje i razmjenu znanja i praksi.




JGL je hrvatska farmaceutska kompanija s globalnim dosegom, inovativni lider u segmentu nazalnih dekongestiva na bazi morske vode i oftalmika u cijelom terapijskom spektru. Već 28 godina JGL organski raste i internacionalno razvija poslovanje, specijalizirajući se za razvoj i proizvodnju sterilnih proizvoda s dodanom vrijednošću u oftalmologiji i ORL-u, kao i za korištenje morske vode za zdravlje. JGL je među vodećim europskim proizvođačima sterilnih farmaceutskih oblika – kapi, sprejeva i BoV sustava, a kao kompanija posvećena zdravstvu i dobrobiti ljudi, aktivno radi na razvoju novih formulacija i varijacija proizvoda u svim segmentima. S 984 zaposlenika u JGL Grupi, danas kompanija posluje na ukupno pedeset tržišta, izravno i posredstvom partnera.


Rusko tržište


Portfelj JGL-a čini 160 brendova, 460 proizvoda, 1.360 varijacija i 6.000 artikala prilagođenih potrebama specifičnih tržišta. Ukupni prihodi JGL Grupe u 2018. dosegnuli su 800 milijuna kuna, dok je u prvom polugodištu 2019. godine Grupa ostvarila prihode od 406 milijun kuna, uz rast od 15 posto u odnosu na isti period 2018. godine.


Podsjetimo, uspješnu farmaceutsku tvrtku, u sklopu svog boravka u Rijeci, nedavno je posjetio veleposlanik Ruske Federacije Anvar Sarvarovič Azimov, koji je uz razgovor s predstavnicima uprave razgledao i pogone iz kojih se značajan dio proizvoda izvozi za Rusiju. Tom prilikom, izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić podsjetio je kako Rusija čini 40 posto tržišta JGL-a, a u Rusiji ova riječka tvrtka zapošljava više od 200 ljudi, dok ruski distributeri godišnje kupe tri milijarde JGL-ovih proizvoda. Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani podsjetio je na početke trenutno druge najveće farmaceutske tvrtke u Hrvatskoj koja svoj razvoj može pripisati razvoju novih tržišta. Kazao je kako je JGL danas prisutan na 50 tržišta, a Rusija je najveće tržište.


– U Rusiji vidimo izuzetnog partnera i tu tradiciju gradimo od 1998. godine, kada smo otvorili predstavništvo u Rusiji. Nama je Rusija ključno tržište, a s našim proizvodima prisutni smo u skoro svim bivšim članicama SSSR-a – kazao je Usmiani.