Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. travnja 2019.
Ispis članka: Obersnel i Komadina u škveru: 'Tražit će se odvajanje 3. maja iz Uljanika i dolazak krizne uprave' - Novi List

NoviList.hr

Obersnel i Komadina u škveru: 'Tražit će se odvajanje 3. maja iz Uljanika i dolazak krizne uprave'

Susret sa štrajkašima

28. kolovoz 2018 12:14

Napisao: Orjana Antešić

Zahtjevi prema Vladi, koja u ovom trenutku jedina može pomoći riječkim navozima, nepromijenjeni su i vrlo konkretni, a to je povrat 523 milijuna kuna koji su pozajmljeni Uljanikovim društvima, izdvajanje iz sustava Uljanika, ali i postavljanje nove krizne uprave

Snimio Roni BRMALJ

Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija pomoći će radnicima 3. maja koji imaju djecu kroz subvencioniranje školskih knjiga.

Štrajkački odbor modalitet i način pomoći dostavit će Gradu i Županiji, obzirom ima najbolji uvid u to kome je pomoć najpotrebnija.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i župan Zlatko Komadina na današnjem su sastanku sa Štrajkačkim odbrom dali punu podršku zahtjevima trećemajaca na njihovom putu spasa, a sutra će biti održana i izvanredna sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća PGŽ-a.

Zahtjevi prema Vladi, koja u ovom trenutku jedina može pomoći riječkim navozima, nepromijenjeni su i vrlo konkretni, a to je povrat 523 milijuna kuna koji su pozajmljeni Uljanikovim društvima, izdvajanje iz sustava Uljanika, ali i postavljanje nove krizne uprave.

Prvi sljedeći korak bit će izvanredna sjednica GSV-a na kojoj će biti verificirani spomenuti današnji zaključci. 

- Bilo bi sramota da "3. maj" sa svojih 1.500 radnika nema menadžera koji ga je u stanju voditi. "3. maj" ima sposobnih i stručnih koji će raditi u interesu tvrtke, poručeno je danas.

Gradonačelnik Obersnel je poručio da potpora Grada Rijeke nikad nijebila upitna. No ono što su svi očekivali kao rješenje problema, pretvorilo se u još veću krizu.

- Ako se Vlada mogla angažirati u procesu spašavanja Agrokora kao privatne tvrtke, ne vidim zašto se ne bi mogla angažirati i u slučaju "3. maja" i "Uljanika" kao važnih gospodarskih subjekata, ne samo za Rijeku, Primorsko - goransku županiju i Istru, nego i za cijelu Hrvatsku, dodao je gradonačelnik. 

Foto Roni Brmalj