Natječaj za savjetovanje

Hrvatska pošta kupuje Tisak? “Jačamo tržišnu poziciju”

Portal Novilist.hr

Photo Dusko Marusic/PIXSELL

Photo Dusko Marusic/PIXSELL

"Svaka relevantna ponuda će biti ozbiljno razmotrena", rekli su za Jutarnji list u Agrokoru



ZAGREB Hrvatska pošta objavila je 17. veljače javni natječaj za “Usluge savjetovanja na preuzimanju gospodarskog subjekta” za društvo s oko 3.500 zaposlenih, sa sjedištem u Zagrebu i s godišnjim prometom od oko dvije milijarde kuna.


Jutarnji list neslužbeno doznaje da je riječ o Tisku


Iz Agrokora, koji je trenutno vlasnik 51 posto Tiska, ali će nakon implementacije nagodbe vjerovnika postati stopostotni vlasnik, poručili su kako će tek nakon formiranja novog Agrokora novi vlasnici razmatrati eventualne ponude za preuzimanje pojedinih kompanija unutar koncerna.


“Svaka relevantna ponuda će biti ozbiljno razmotrena”, rekli su za Jutarnji list u Agrokoru.




Hrvatska pošta se pozvala na poslovnu tajnu i nisu kazali o kojoj se ciljanoj tvrtki za preuzimanje radi.


Iz HP-a je službeno odgovoreno kako kompanija ‘sukladno strategiji Pošta2022. ostvaruje organski rast u okvirima temeljnog poslovanja, a na temelju snažnog investicijskog vala očekujemo da isti bude još izraženiji u razdoblju ispred nas”.


“Kao kompanija koja ima mnoge kompetencije i potencijale razmatramo i investicije u anorganski rast, a kako bi dali novu dimenziju rasta Hrvatske pošte.


Cilj je osnažiti temeljno poslovanje kompanije, unaprjeđivati logističke kapacitete te jačati tržišnu poziciju. U smislu anorganskog rasta razmatraju se mogućnosti preuzimanja gospodarskih subjekata sa snažnim potencijalom sinergijskih efekata”, stoji u odgovoru iz HP-a, piše Jutarnji.