Droga i oružje

Uz dubrovačke dilere, u BiH uhićeno 17 osoba od kojih četiri policajca

Hina

Oni su naime uhićeni na području Banje Luke i Trebinja u okviru operacije ''Maska'', a prema izjavama ravnatelja policije Republike Srpske Gojka Vasića osumnjičeni su bili uključeni u organizirani kriminal u vezi s krijumčarenjem droge, ali i oružja



DUBROVNIK – Uz sedam uhićenih u međunarodnoj akciji suzbijanja prometa narkoticima koja se od jutarnjih sati provodi u Dubrovniku, u susjednoj BiH u četvrtak je uhićeno još 17 osoba, od kojih četiri policajca.


Oni su naime uhićeni na području Banje Luke i Trebinja u okviru operacije ”Maska”, a prema izjavama ravnatelja policije Republike Srpske Gojka Vasića osumnjičeni su bili uključeni u organizirani kriminal u vezi s krijumčarenjem droge, ali i oružja.


“Uz to ide i krijumčarenje oružja, odnosno posjedovanje oružja”, rekao je Vasić novinarima u Banjoj Luci, prenose bosanskohercegovački mediji.




Paralelno s ”Maskom” u BiH, u Hrvatskoj se od ranih jutarnjih sati provodila akcija kodnog naziva ”Gladius 3” kojom je razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom droge na jugu Hrvatske.


Međunarodnu akciju na hrvatskom području policija provodi u suradnji s Uskokom, a uz uhićenja šestorice muškaraca i jedne žene, policija je pretražila više kafića, stanova pa čak i jedan brod.


Na novinarski upit zašto su ”duge cijevi” na ulicama Dubrovnika ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Zagrebu je novinarima odgovorio kako je to znak da policija dobro radi svoj posao.


”Sigurno je da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba mora izvaditi i duge cijevi”, rekao je Ostojić.


Službenih izjava u Dubrovniku tijekom akcije nije bilo, a zamjenica glasnogovornice dubrovačke policije Andrijana Biskup istaknula je tek kako se ”akcija provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka”.


Više informacija trebalo bi biti poznato u petak kada se očekuje konferencija za novinare, a prema izvorima bliskim istrazi osumnjičenici su na području Dubrovnika prodavali kokain, amfetamine i marihuanu.


Također, neslužbeno se doznaje kako je riječ o nastavku policijske akcije “Gladius” u kojoj je ranije uhićeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, zbog krijumčarenja prvenstveno marihuane koje je u ‘prvom valu’ 2013. zaplijenjeno gotovo 400 kilograma.