Protest

U Splitu kamionima blokirao ulaz u zgradu osiguravajućeg društva

Hina



Vlasnik tvrtke Bešlić zbog nemogućnosti naplate štete od Euroherc osiguranja u ponedjeljak ujutro je kamionima blokirao garažu i ulaz u zgradu Jadranskog i Euroherc osiguranja na splitskom Kmanu, a policija ga je kaznila zbog nepropisnog parkiranja.


Kako se doznaje u splitskoj policiji dojavu o blokadi dobili su jutros u 7 sati nakon čega su policajci izišli na teren. Tamo su zatekli dva teretna vozila, jednog parkiranog na ulazu zgrade, drugog na ulazu u garažu.


Glasnogovornica policije Ana Čepić je rekla da kamioni nisu u potpunosti zagradili ulaz u tu tvrtku, jer osobe mogu nesmetano ulaziti u službene prostorije.




»Policija je pozivajući se na Zakon o sigurnosti prometa na cestama vlasniku teretnih vozila napisala prijavu zbog nepropisnog parkiranja. Kazna za taj prekršaj je 300 kuna. S obzirom da se ne radi o javno prometnoj površini vozila treba ukloniti sam vlasnik«, rekla je Čepić.


Vlasnik tvrtke Bešlić je novinarima na terenu rekao kako je bio prisiljen na taj čin nakon što već godinu dana čeka da mu Euroherc isplati štetu koju je pretrpio. Kako tvrdi, on je naime s njima potpisao ugovor o polici osiguranja prije godinu dana i istog dana pretrpio nesreću.


Ta mu osiguravajuća kuća štetu nije željela priznati štezu tvrdeći da polica osiguranja počinje vrijediti tek 24 sata nakon sklapanja.


Neslužbeno se doznaje da je vlasnik tvrtke Bešlić nedugo nakon blokade osiguravajuće kuće pozvan na razgovor u upravu Euroherca na kojem bi se trebao postići dogovor.