Optužbe za silovanje

Škaro povukao potez: Uskoro bi mogao na slobodu, njegova žrtva je prestravljena

Portal Novilist.hr

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL



Žrtva Damira Škare prestravljena je realnom mogućnošću da donedavni šef AK Siget izađe ranije iz istražnog zatvora, rekla je za 24 sata odvjetnica Morana Rabar. Kako se doznaje, njena klijentica je u šoku i boji se što će biti nakon što se njezin zlostavljač, kojeg je optužila za silovanje, nađe na slobodi.


Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik kaže pak  da su se žalili na određivanje istražnog zatvora i rješenje o istrazi.


– Vrlo mi je čudno kako žalba još nije stigla na sud, no dosta je stvari čudno u ovom predmetu, rekao je Krsnik za 24 sata.


Škarin potez




Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici potvrdili su da žalbe još nisu stigle, a rok za predaju je istekao u ponedjeljak. U međuvremenu, Škaro (59) je u četvrtak dao ostavku na mjesto predsjednika Autokluba Siget, na dužnost koju je obnašao od 2004.


U pravnim kuloarima špekulira se da Škaro tim svojim potezom želi otkloniti jednu od osnova po kojoj mu je određen istražni zatvor i izaći na slobodu. Naime, bivši saborski zastupnik HDZ-a i brončani olimpijac završio je iza rešetaka zatvora u Remetincu kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovi djelo.


Osim za silovanje, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici sumnjiči ga i za spolno uznemiravanje još dvije žene.


Kako Škaro više nije predsjednik kluba, nije nadređen drugim zaposlenicama niti se one mogu nalaziti u odnosu zavisnosti prema njemu. Ako tužiteljstvo ne dokaže da Škaro nasrće na žene i drugdje, a na samo na radnom mjestu, izgledno je da bi opasnost od ponavljanja djela mogla otpasti kao razlog zadržavanja u istražnom zatvoru.


Razlozi za pritvor


Svjedoka u istrazi je svega četiri, tri žene i muškarac te je za očekivati da će ih tužiteljstvo vrlo brzo ispitati. S ispitivanjem će krenuti čim rješenje o istrazi postane pravomoćno, a s obzirom da na sud još nije stigla žalba, to bi moglo biti uskoro.


Čim nestanu oba razloga zbog kojih je Škari određen istražni zatvor, sud bi ga trebao ukinuti i Škaru pustiti na slobodu do zavšetka istrage. Dok se čeka rasplet postupka emisiji Provjereno javile su se još dvije žene koje su imale neugodnih iskustava sa Škarom.


Jedna od njih tvrdi da joj je prijetio jer je tražila da podmiri dug, a druga da se neprimjerenim, prostim rječnikom obratio njezinoj kćeri, pišu 24 sata.