Snimka divljanja policijskog šefa

Šef sindikata policije: ‘Ako se ovo dokaže, ovo je najveća afera u MUP-u. Prikrivaju nešto veliko’

Portal Novilist.hr

Dragan Števanja / Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Dragan Števanja / Foto Marko Lukunic/PIXSELL

"Kako se osjećam? Kako biste se vi osjećali da ste suspendirani na poslu?", rekao je zadarski policajac Dragan Števanja, optužen da je odao službenu tajnu dostavom snimke divljanja automobilom policijskog šefa



Zadarski policajac koji je suspendiran pod optužbom da je odao službenu tajnu, jer da je medijima dostavio video o divljanju auomobilom policijskog šefa Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije, na konferenciji za medije je rekao da nije zviždač.


Dragan Števanja nije puno govorio na pressici, prepustio je uglavnom riječ svom odvjetniku Branku Šeriću, koji je pojasnio da je njegov klijent pod disciplinskim postupkom i suspendiran. Iz tog razloga Števanja ne smije govoriti o svom slučaju.


“Ja preuzimam odgovornost pa neka me MUP slobodno goni”, poručio je Branko Šerić, prenosi Dnevnik.hr.




Naglašava da je procurila snimka jurnjave Josipa Ćelića, a da je Števanja suspendiran jer je dostavio snimku.


”A nije”, rekao je Šerić i naglasio da je srčani bolesnik o čemu je upozorio ispitivača na poligrafu.


”Poligraf je zatitrao gdje kao nije trebao. To je jedini dokaz, a to ne može biti dokaz, zašto je on suspendiran”, rekao je. Kaže i da se nigdje ne navodi kako je to Števanja dostavio službenu tajnu kao niti zašto bi to bila službena tajna.


”Kako je predsjednik Sindikata Nikola Kajkić gdje je povjerenik Dragan Števanja, mislim da bi se moglo raditi o obračunu s ovim sindikatom jer im nedostaje vrlo malo članova da postanu reprezentativni sindikat u MUP-u”, objasnio je Šerić.


Predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić rekao je da je ovo loša poruka MUP-a.


”To je poruka da bi za sve što se događa u MUP-u trebao biti kriv sindikalni povjerenik, da on mora biti crni Pedro”, rekao je. Kaže da neće birati sredstva da zaštite sve zaposlenike MUP-a.


Naglasio je da svi pred zakonom moraju biti jednaki.


”Svašta smo čuli, bojim se da bi se u nadzoru moglo naći svašta”, rekao je Kajkić. Kaže da je onaj tko je dostavio informacije medijima dobro učinio i da bi on učinio isto.


Na pitanje je li Števanja znao za zataškavanje, odvjetnik Šerić rekao je da unutarnji nadzor nije pokazao da je on nešto znao i da nije ništa poduzeo. Šerić je rekao da snimkama ima pristup 20 osoba, ali da ostali nisu bili na poligrafu.


”Da imam pristup podacima u zadarskoj policiji, za tri dana bih našao tko je dostavio DVD”, rekao je odvjetnik i ponovio da njegov klijent nije zviždač.


Kajkić je još rekao da je Davor Božinović jako loš ministar. Dodao je da su tražili odgovornost i ministra i ravnatelja.


”Ako se ovo dokaže ovo je najveća afera u MUP-u. Siguran sam da oni nešto prikrivaju, nešto veliko”, rekao je Kajkić i objasnio da se mora obaviti nadzor svih prekršaja koje su zabilježili presretači.


Na pitanje kako se osjeća, Števanja je odgovorio je protupitanjem kako biste se vi osjećali da ste suspendirani na poslu.


Josip Ćelić u međuvremenu je podnio ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja policije. Formalno, podnio je zahtjev za premještaj iz osobnih razloga, koji mu je odobren, javlja Dnevnik.hr.