Traje ispitivanje

Priveden napadač na Petrača: Vjeko Sliško jutros je oko 8 sati sam ušetao u zgradu policije

Hina

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Poduzetnik Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, u Mihanovićevoj ulic



Zagrebačka policija u ponedjeljak je objavila da je na kriminalističko istraživanje privela muškarca rođenog 1989. godine, kojega dovodi u svezu s napadom na Hrvoja Petrača u subotu navečer ispred hotela Esplanade.


Policija je ranije izvijestila, ne otkrivajući identitete, da traga za osobom koja se u subotu sukobila s 64-godišnjim Petračem koji je s teškim ozljedama završio u bolnici.


Jutarnji list piše kako je Vjeko Sliško (29) jutros oko 8 sati sam ušetao u zgradu policije u Heinzelovoj ulici,  a gdje se krio dan i pol, nije poznato.


I PUZ je na svojim stranicama potvrdio kako je “muškarac rođen 1989. godine, a koji se dovodi u svezu s ovim događajem, nalazi u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke na kriminalističkom istraživanju”.




Ispred hotela Esplanade navečer su se, navodno, sasvim slučajno sreli da bi u jednom trenutku prišao Petraču, koji je netom izašao iz svog auta, te ga pitao: ‘Jel znaš ti tko sam ja?’. Ubrzo su se porječkali, a Petrač je navodno prvi udario Sliška šakom, no kako se mladić pribrao nakon udarca, navalio je na Petrača rukama i nogama.


Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti u nedjelju je izjavila da se radi o sukobu dvojice muškaraca koji je rezultirao teškim ozljeđivanjem 64-godišnjaka, a ne o planiranom obračunu.


U policiji nisu htjeli otkriti jesu li točni medoijski napisi da je napadač 29-godišnji Vjeko Sliško, sin Marka Sliška, ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2002.Poduzetnik Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, u Mihanovićevoj ulici.

Policija je u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici »prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac«. Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju noge te potres mozga.