Stravično svjedočanstvo

Leš u škrinji nađen dok je Smiljana s kćerima bila na vjeronauku: ‘Bila je gola, bez vidljivih ozljeda na tijelu’

P. N.

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Samo je nestala. Pitali smo tetu Katu (majku Jasmine i Smiljane Dominić) gdje je Jaca, ali ona je govorila da je u Zagrebu, da je u Parizu. Kad je Smiljana rodila izvanbračnu kćer, rekla je da će biti krstitke za mjesec dana, da će doći, priča svjedok



“Bila je gola. Tijelo joj je bilo savijeno u koljenima, ruke su bile uz tijelo. Nikakvu ozljedu nisam vidio. Kosa je bila dobra. Bila je čak crvena u licu. Ali, ja sam na samo nekoliko minuta podigao poklopac ‘škrinje’ i zaklopio ga. Nikad tako nešto nisam vidio.” – izjavio je to za Jutarnji list svjedok očevida u obiteljskoj kući u Palovcu gdje je u subotu u zamrzivaču pronađeno tijelo Jasmine Dominić, djevojke koja je nestala prije punih 19 godina. 


Svjedok kaže kako na tijelu nisu bili vidljivi tragovi krvi ni lomova, iako se pričalo da joj fale ruke i noge. 


– Bio sam unutra sat i pol. Bilo je puno policije, sve su ispremetali. Kad sam ja došao, škrinja je već bila izvučena u hodnik. Inače je bila pod stepenicama, nije se tamo mogla niti skroz otvoriti. Ali, ja sam podigao poklopac samo malo i brzo zatvorio – priča svjedok pretrage za Jutarnji.




Mještani Palovca pitaju se je li majka ubijene, Katarina Dominić koja živi u Njemačkoj znala za sudbinu kćeri. 


– Smiljana nikad nije dala da se makne ta škrinja. A da meni to netko ne da i uporno brani, pa ja bih je baš zato otvorio – priča još jedan mještanin Palovca. 


Kaže da je djevojka nestala krajem 1999. ili početkom 2000. godine. 


– Samo je nestala. Pitali smo tetu Katu (majku Jasmine i Smiljane Dominić) gdje je Jaca, ali ona je govorila da je u Zagrebu, da je u Parizu. Kad je Smiljana rodila izvanbračnu kćer, rekla je da će biti krstitke za mjesec dana, da će doći. Prošle su i krstitke, a Jace nije bilo. Sreli smo se jednom i na groblju pa je isto ponovila da je u Zagrebu – priča za Jutarnji list vršnjak nestale Jasmine.


Jedan od očevidaca pretrage kuće u Novoj 29 u Palovcu, navodi kako je zamrzivač sa stravičnom tajnom otvoren kad je Smiljana u subotu s dvije kćeri otišla na vjeronauk.