Horor

KRVAVA OBITELJSKA DRAMA Splićanka zarila nož u trbuh partneru nakon što ju je prebio. Dijete je sve vidjelo i pozvalo pomoć

P. N.



Kako se u stanu u splitskom varošu u Kamenitoj ulici odvijala prava drama i prije nego li je V.B.(62) dobio nož u trbuh, policija je nastavila obradu slučaja te je vjerojatno kako će ga prijaviti zbog obiteljskog nasilja i povrede prava djeteta, piše Slobodna Dalmacija.


U stanu je tog petka poslijepodne bilo i sedmogodišnje dijete čija majka V. K. (29) je uhićena zbog pokušaj ubojstva V.B.-a. Dijete je vidjelo cijeli događaj i istrčalo je van zovući susjede da mu pomognu majci. Nakon uhićenja V. K. na Hitnoj pomoći je utvrđeno da ima kontuzije i oderotinu na ruci.


U nastavku istrage će se utvrditi i je li V. K. ovisna o drogi pošto postoje naznake kako je toga dana konzumirala heroin, a otprije se liječila tijekom tri godine boravka u komuni.




Kako je V.B. otprije osuđivan zbog preprodaje iste droge, a i sam je konzument, to je dodatni razlog da se utvrdi eventualna intoksikacija i njega i V. K. te su zbog toga uzeti uzorci krvi. Kako saznajemo, V. K. je s djetetom došla živjeti kod V.B.-a u njegov stan u Kamenitoj ulici prije par mjeseci.


Tog dana došlo je do burne svađe, a sumnja se i fizičkog napada, na nju od strane V.B.-a koji je nakon toga zaključao partnericu u sobu. Kada je nakon par sati došao po nju i otvorio vrata, prema jednoj verziji, ponovno ju je htio udariti te se ona branila zamahnuvši preklopnim nožićem prema njemu. Zadala mu je ranu u trbuh te je on zadržan na liječenju u bolnici i nije u opasnosti po život.


Sve je gledalo njezino dijete što je dovoljan element za prijavu protiv V.B.-a za kazneno djelo na štetu maloljetnika uz prijavu za obiteljsko nasilje zbog napada na V.K. Nož je njegovo vlasništvo.


Nakon uhićenja i kriminalsitičke obrade, V. K. je privedena na državno odvjetništvo gdje je takoreći priznala sve, ali ne i namjeru da ubije partnera. Prema njenim riječima, nije prije bio nasilan prema njoj ni prema djetetu. Zadržana je u istražnom zatvoru kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke. Dijete je smješteno kod njene obitelji. U svojoj prvoj izjavi policiji V.B. je izjavio kako se sam ranio, piše Slobodna Dalmacija.