Open days volleyball

Odbojkaški turnir u Dvorani mladosti i dvorani na Zametu

Kristian Sirotich

Na turniru će nastupiti 15 ekipa u tri kategorije

Na turniru će nastupiti 15 ekipa u tri kategorije



RIJEKA U organizaciji Riječkog sportskog saveza, Odbojkaškog saveza Primorsko-goranske županije i Ženskog odbojkaškog kluba »Sušak« ovog će se vikenda u Rijeci odigrati šesto izdanje međunarodnog turnira za odbojkašice, ove godine pod imenom »Open days volleyball«.


U Rijeci će se tako okupiti 15 ekipa u tri kategorije iz Primorsko-goranske županije i Italije pa će Trsat i Zamet biti u znaku odbojke. Na Zametu će igrati djevojke u U-14 i U-16 kategorijama, a na Trsatu djevojke U-18 i starije.


– Kada smo 2013. godine pokretali turnir prijateljstva vizija je bila da se naizmjenično jedne godine igra u Rijeci, jedne u Italiji. Dobro je to zbog djece, koja s ovakvim utakmicama dobiju dodatnu motivaciju za bavljenje sportom, ali i upoznaju nove prijatelje. Zahvaljujemo se Riječkom sprotskom savezu, Odbojkaškom savezu PGŽ i Gradu Rijeci što nas prate na tom našem putu – rekla je Davorka Lukež, predsjednica ŽOK Sušak, koja je uz Vladimira Brnečića, predsjednika OS PGŽ-e, Slaviše Bradića, glavnog tajnika Riječkog sportskog saveza i Marte Božić, kapetanice seniorske ekipe Sušaka, predstavila ovaj više nego respektabilan turnir.




Turnir počinje u subotu u 10.30 sati na Zametu i 10 sati na Trsatu, a utakmice za poredak odigrat će se na Zametu u nedjelju od 9 sati. U 10.30 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto, u 12 pak finale.