Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB pobijedili Valjevo, tri gola Brubnjaka i Aksentijevića

Igor Duvnjak



RIJEKA Utakmica 8. kola A2 Regionalne lige vaterpolista: Primorje EB – Valjevo Gorenje 14:11 (2:3, 5:2, 4:4, 3:2). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 150. Suci Prančić (Split), Goljanin (Beograd).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Čunko 2, Brubnjak 3, Putt 2, Peroš, Blažić, Tkač 1, Rakovac 3, Petrić, Marić, Augusti, Aksentijević 3, Olić, Babić.


VALJEVO GORENJE: Stamenić, Mitrović, Arshia 3, Jovanović, Ičagić, Kohei, Njegovan 6, Gligorijević, Marković, Tenžera 2, Đorđević, Cvetković, Williams, Ristić.




Igrač više: Primorje EB 15 (10), Metaljac G. 12 (6). Peterci: Primorje EB -, Metalac G. -.


Vaterpolisti Primorja Erste banke su zaplivali u lov za bodovima s Valjevom Gorenjem bitno oslabljeni budući da je Mislav Vrlić, jedan od ključnih igrača u postavi Igora Hinića, na posljednjem treningu ozlijedio prst na ruci. Domaća momčad je dobro odgovorila i tom izazova, u duelu s jednim od izravnih konkurenata na ljestvici je izronila važne bodove efikasnošću u tom vaterpolskom vatrometu pogodaka. Na koncu je bilo uvjerljivih 14:11 za domaćine.


Primorjaši su dugo tražili priliku za poentiranje, teško im je bilo stvoriti izglednu akciju za pogodak dok su minute brzo prolazile. Valjevci su to naravno koristili i Aleksandar Njegovan je u dva navrata zatresao domaću mrežu dok su Riječani prvi pogodak postigli tek poslije pet i pol minuta nadmetanja. Riječka momčad je ipak do prvog odmora umanjila nastalu štetu, Dario Rakovac je dvama golovima uspio smanjiti na 3:2. To je bila i najava prvog izjednačenja. Domaćini su izborili igrača više već u svom prvom napadu, a za 3:3 je poentirao Srđan Aksentijević s lijeve strane. Domaćinima su dvije minute druge četvrtine bile dovoljne i za prvo vodstvo. nakon što je Fran Čubranić obranio šut s igračem manje. Na drugoj strani je Tin Brubnjak bio točan sa igračem više da bi Rakovac dugu riječku seriju uskoro produžio na 4:0 za vodstvo domaćih 5:3. Riječka artiljerija je proradila, u tu efikasnu pucnjavu su se uključili Australac Timothy Putt i Slovak Maroš Tkač poslije čijih golova je razlika narasla na 7:4. Na “veliki odmor” se otplivalo sa 7:5 budući da je naustavljivi Aleksandr Njegovan dao i svoj četvrti pogodak. Riječani su nastavili uzlaznim trendom i u trećoj četvrtini, Antonio Čunko i Brubnjak su u dvama napadima s igračem više povećali vodstvo na 9:5.


Uslijedio je međutim brzi valjevski odgovor, serija od čak 4:0. Njegovan i Tenžera, te Arshia su pritom potpuno poništili razmak, jednu minutu do posljednjeg odmora bilo je 9:9. Riječani su reagirali munjevito poput mungosa. Aksentijević i Brubnjak su ih uoči posljednje četvrtine vratili vodstvo 11:9. Odmah početkom posljednje četvrtine Čunkova ljevica je počela vraćati ranije uspostavljeni “vodostaj” golom za 12:9 i put do pobjede je bio probijen. Kada je Aksentijević pogodio za 14:10 nepune dvije minute prije kraja nestale su i najmanje dvojbe o pobjednicima na Kantridi.