Vaterpolski čvor

Srpski vaterpolski klubovi ne odustaju, ne žele više tolerirati nasilje

Hina

Hrvatski savez je reagirao na način na koji je reagirao. Prelazili smo preko nekih stvari, bilo je odvijanja vijaka na kotačima autobusa, napadnuta su djeca u Zagrebu i samo smo tražili da ne igramo u Splitu i okolici. Više ne želimo tolerirati takve događaje jer su protiv sporta - rekao je Viktor Jelenić, predsjednik Vaterpolskog saveza Srbije.



BEOGRAD Predsjednik Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić izjavio je kako čeka mišljenje Regionalne lige, a ne Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) povodom zahtjeva srpskih klubova da do kraja sezone ne igraju utakmice u Splitu i okolici od 200 km.


»Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatske već Upravnom odboru regionalne lige. Voljeli bismo čuti njihovo mišljenje i ne želim ništa prejudicirati,« kazao je Jelenić.


On je reagirao na priopćenje Hrvatskog vatepolskog saveza u kojem se navodi da zahtjev srpskih klubova da ne igraju u Splitu i okolici nije ostvariv i da taj zahtjev »ukazuje na prekid suradnje i istupanje iz regionalne lige«.




»Hrvatski savez je reagirao na način na koji je reagirao. Meni je daleko važnije da je reagirao LEN iako nema nikakve ingerencija nad ovim natjecanjem. Mi smo prelazili preko nekih stvari, bilo je odvijanja vijaka na kotačima autobusa, napadnuta su djeca u Zagrebu i samo smo tražili da ne igramo u Splitu i okolici. Više ne želimo tolerirati takve događaje jer su protiv sporta ali i što je važnije ugrožavaju sigurnost sportaša,« rekao je Jelenić.


HVS je u svom priopćenju koje je potpisao dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić, izrazio žaljenje što srpski klubovi ne žele igrati u Splitu, dodavši kako njihov zahtjev nije ostvariv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige.


»Zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost, u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje,« poručili su iz HVS-a.


»Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti,« stoji u priopćenju HVS-a.