Plivački miting na Kantridi

Antonio Rajković, Ognjen Marić i Meri Mataja na postolju

Zlatko Horvat

Antonio Rajković (Primorje)/R. BRMALJ

Antonio Rajković (Primorje)/R. BRMALJ

Primorjaši Antonio Rajković (200 prsno) i Ognjen Marić (200 slobodno) osvojili su druga, Meri Mataja (Kantrida) dva treća mjesta



RIJEKA Primorjaš Antonio Rajković osvojio je drugo mjesto na 200 metara prsno (2:21.81), njegov klupski kolega Ognjen Marić bio je također drugi na 200 metara slobodno (1:53.61), dok je Meri Mataja, članica Kantride, bila dvaput treća, na 50 (33.43) i sto metara prsno (1:11.76). Četiri su to postolja riječkih plivača na 11. međunarodnom mitingu Victoria – Primorje, što dovoljno govori o kvaliteti natjecanja koji je okupio 459 plivača i plivačica iz 55 klubova.


– Uz drugo mjesto na 200 metara prsno, Antonio Rajković je četvrtim mjestom na 100 metara prsno (1:05.10) ostvario normu za Europsko juniorsko prvenstvo u Kazanju – kaže Sanja Jovanović, proslavljena hrvatska plivačica i sportska direktorica Primorja CO.


Pomogla je činjenica da je plivao uz 20-godišnjeg Nikolu Obrovca, veliku nadu hrvatskog plivanja, pobjednika utrke s vremenom 1:02.78 minuta.




– Miting je zaista bio vrlo jak i naši plivači imali su vrlo kvalitetne utrke. Možemo reći da zaslužuju dobre ocjene za nastup, koji će poslužiti i kao priprema za skorašnje ekipno prvenstvo Hrvatske. Organizacijski je sve jako dobro funkcioniralo, potrudili smo se kako bismo naše goste ispunili zadovoljstvom – dodaje Sanja Jovanović.


U Kantridi mogu također biti zadovoljni budući da je normu za Europsko juniorsko prvenstvo na sto metara prsno izborila Meri Mataja.