Velikani se "dohvatili"

DRAGI JOHN Serena Williams odgovorila McEnroeu na provokacije

Hina

REUTERS

REUTERS

Da igra u muškoj konkurenciji, bila bi tek 700. na svijetu«, kazao je McEnroe



Američka tenisačica Serena Williams, bivši »broj jedan« u ženskom tenisu, koja trenutačno pauzira zbog trudnoće, pozvala je Johna McEnroea da je poštuje nakon što je sedmerostruki osvajač grand slam turnira za nju kazao da bi ona u muškoj konkurenciji bila tek 700.


U interviewu za National Public Radio u nedjelju, McEnroe je izjavio da je Serena Williams, osvajačica 23 grand slam turnira, »najbolja tenisačica u povijesti«, ali je odbio reći da je najbolja općenito.


»Da igra u muškoj konkurenciji, bila bi tek 700. na svijetu«, kazao je McEnroe. »To ne znači da ja ne mislim da je Serena nevjerojatna tenisačica. Ona to je. I mogla bi pobijediti neke tenisače, ali kada bi morala se natjecati u muškoj konkurenciji, to bila bila potpuno druga priča.«




Bivša prva tenisačica svijeta, koja čeka rođenje svog prvog djeteta, odgovorila mu je preko Twittera.


»Dragi John, obožavam te i poštujem te, ali molim te, ostavi me izvan priča koje nisu potkrijepljene činjenicama«, napisala je Serena.


»Nisam nikada igrala protiv nekog tamo rangiranog na ATP listi, niti imam vremena za to. Poštuj mene i moju privatnost dok čekam dijete. Ugodan dan, gospodine.«


Serena Williams ima pet više grand slam naslova od najboljeg u muškoj konkurenciji Švicarca Rogera Federera.