Premijer liga rukometaša

Umag svladao Zamećane

Glas Istre

DESET GOLOVA U PORAZU – Zhao Chen / Snimio Vedran KARUZA

DESET GOLOVA U PORAZU – Zhao Chen / Snimio Vedran KARUZA

Umag – Zamet 33:29 (15:19)



UMAG  Utakmica 16. kola Premijer lige rukometaša: Umag – Zamet 33:29 (15:19). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja: 500. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).


UMAG: Slavić (19+0), Milinković (3+0), Sv. Matijević, Ružić, Gorenac, Maros, Horozović 3, Valković 5, Maršan 3, Gavran, Matanović 5 (3), Beliga, Lekić, Koler, Sinčić 6 (2), Bura 11.


ZAMET: Sorić (6+0), Lučin (1+0), Quan (4+0), Vučko 4, Jeličić, Mozetić, Martinović 1, Njegovan, Kružić 2, Načinović 1, Tomljanović, Starčević 1, Majić 3, Plantarić, Golik 7 (2), Chen 10.   




Sedmerci: Umag 5 (5), Zamet 2 (2). Isključenja: Umag 12 minuta.  Zamet 8 minuta. Crveni karton: Maršan (37′).


Kada su Umažani i u ovom susretu bili bez izgleda protiv uvijek neugodnih Zamećana koji su tri zadnje utakmice u pobjedničkom »sedlu«, položili su ih na »pleća« unatoč nemalom zaostatku iz prve dionice.


U pravoj, rukometnoj krasotici slavili su »žuto-plavi« iznova, po tko zna koji put na »krilima« Dina Slavića. Kolosalnim obranama je »prikočio« svoje donedavne suigrače, dižući publiku na noge. Malo tko je iz gledališta očekivao takav rasplet.


Nezaustavljivi kineski »snajperist« riječke momčadi za kratko vrijeme se priviknuo na novo podneblje. Uz visinu i skokove u prvoj dionici je postigao više pogodaka (10) nego ostali suigrači. I kada se činilo da će on biti »joker«, odnosno junak novog riječkog trijumfa, nastavak dvoboja nema po čemu pamtiti…


Inače, od prvih se minuta dalo naslutiti da će biti veoma »tvrdo«, jer nakon početnog vodstva gostiju domaći su uspjeli učiniti preokret (4:2), ali onda je uslijedila serija Chenovih pogodaka za 8:6 Riječana. Nije to zadovoljilo preporođenu momčad trenera Žiljka koja prvu četvrtinu zaključuje s još uvjerljivim vodstvom – 12:8. Dok su domaćini tražili pravu obrambenu formaciju ništa se znakovito nije dogodilo, jer su gosti sačuvali već ustaljenu prednost od četiri gola.


Malo tko je slutio preokret u nastavku i za sedam minuta igre Umažani su stigli na gol zaostatka (19:20). U tom, ali i u narednom razdoblju slijede bravure Slavića koji u tri gostujuća napada brani »zicere«. Njegovi suigrači su tek tada »eksplodirali«.


U zadnjoj četvrtini domaćini su »nokautirali« suparnika, posebice Bura koji je bio nerješiva enigma. S pet golova (31:26) umaška momčad ušla je u pet posljednjih minuta u kojima su viđena dva efektna gola Horozovića.