Nedjeljko Lalić

Rukometaši “Zameta” počeli s pripremama i dobili novog trenera: ‘Trebamo brzo snimiti situaciju’

Igor Duvnjak

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

RIJEKA Rukometaši »Zameta« su se sinoć pod vodstvom novog trenera Nedjeljka Lalića od vala kolovoških vrućina sklonili u hlad klimatizirane dvorane na Zametu, tu im je bilo prvo okupljanje, počeli su pripreme za novu sezonu. Na okupljanju nisu bili kadetski reprezentativci, vratar Fran Lučin, pivot Veron Načinović i bek Patrik Martinović, koji očekuju početak Europskog prvenstva u Koprivnici i Varaždinu. Riječki sastav je u odnosu na prošlu sezonu doživio značajne promjene, otišao je niz važnih igrača. organizator igre Matija Golik je prešao u »Maribor«, pivot Ivan Majić u slovensku »Dobovu«, a lijevo krilo Damir Vučko u »Buzet«. Riječanima je za sada pristupio tek povratnik, lijevo krilo Viktor Stipčić, nadaju se još jednom pojačanju u vanjskoj liniji. Profesor Nedeljko Lalić, iskusnik koji je naslijedio Dragu Žiljaka, u dugoj karijeri za sobom ima niz klubova u kojima je radio. Nakon slavnog Senjanina Josipa Šojata, drugi je igrač »Medveščaka« koji će voditi Zamećane. Trener je čak 33 godine. Kao istaknuti igrač dugih je 16 godina nastupao za »Medveščak« i »Zagreb«, kao trener je bio hrvatski prvak s rukometašicama »Podravke«, osvojio je hrvatski Kup s igračicama »Lokomotive«, vodio je talijansku »Ortigia Siracusu«, pulsku »Arenu«, »Varaždin«, »Medveščak« i »Modenu«. – Sada na prvom okupljanju imam prilike upoznati igrače koji su na raspolaganju, nakon razgovora od idućih dana krećemo s treninzima dva puta dnevno – rekao je Nedjeljko Lalić. – Odigravat ćemo pripremne utakmice, ali za sada još ne znamo kada, to ćemo vidjeti kroz nekoliko dana.Pred njim i njegovim igračima su nakon priprema novi rezultatski izazovi.

Rukometaši Zameta / foto V. Karuza


Rukometaši Zameta / foto V. Karuza



– Kada smo se dogovarali, želja je bila da pojačamo rad s mlađim igračima i osiguramo njihov napredak te paralelno s tim, ako je moguće, da ekipa »Zameta« uđe u borbu za Ligu za prvaka, među četiri najbolje. U međuvremenu je otišlo nekoliko igrača, vidjet ćemo kakva je situacija.Zamećani su izgubili nekoliko bitnih imena, silom prilika morat će znati odgovoriti na tu činjenicu. Neće im biti lako.

– Iskreno, ne poznajem ekipu jer sam prošle sezone bio vani, a i jedno vrijeme sam radio u ženskom rukometu. Vrlo brzo ću vidjeti stanje, snimiti situaciju. Nakon toga ću biti pametniji i moći ću reći nešto više. Uzdam se u procjenu svih ljudi u klubu s kojima sam razgovarao i s onima oko njega još prije mjesec dana kada su svi igrači bili u »Zametu«. Mislim da ekipa »Zameta« ima potencijala i da može realizirati cilj, ući među četiri najbolje. Sada su se, međutim, dogodili ovi odlasci igrača stoga ćemo sjesti, porazgovarati i vidjet ćemo hoće li se što promijeniti.