Rukometašice Zameta

Prosenjak: ‘Želimo uzdignuta čela napustiti parket’

Igor Duvnjak

Svaka igračica neka pokaže što zna i može, neka se pokažu željom i požrtvovnošću – kaže Adrijana Prosenjak



Mlada ekipa rukometašica »Zameta« je prorijeđena ozljedama uoči završnice prvenstva, sastav bez vrlo bitnih imena danas na Zametu (17 sati) dočekuje drugoplasiranu »Lokomotivu«, poslije prvakinja »Podravke Vegete« najtrofejniji hrvatski ženski rukometni klub.


– Stanje je nezahvalno – rezimira trenerica Zamećanki Adrijana Prosenjak čiji stroj uoči ulaska u finiš prvenstva gubi važne, teško nadoknadive djelove. – Još uvijek smo bez Jelene Piršl, vjerojatno neće biti niti Lare Židek koja nije trenirala cijeli tjedan zbog upale tetiva. Istina, Jeleni je nešto bolje, možda bude mogla braniti protiv »Umaga«. Malo nas ima. Tako je to, forsira se dok ide i onda se nešto dogodi. uglavnom, Danas ćemo na utakmici imati veoma mlad i neiskusan sastav. »Lokomotiva« je definitivno favorit, vidi se to i po proteklim rezultatima. »Zrinskog« su nadmašile sa 18, »Dugo Selo« 22 gola razlike.


Zagrepčanke su se ove sezone istaknule na domaćoj i međunarodnoj sceni, favoritkinje imaju čak 14 bodova više od Riječanki.




– Gošće imaju širok izbor igračica. Dobra su, uigrana ekipa, na svakom mjestu su dvije – tri igračice koje su sigurno izuzetno kvalitetne za hrvatsku ligu. One su izrazite favoritkinje, no mi se moramo boriti, dati sve od sebe.


Zamećankama se ozljede nižu u eri rezultatske suše. Dugo su bile najugodnije iznenađenje prvenstva, s totalno podmlađenim sastavom su dugo konkurirale za treće mjesto, a sada imaju tri poraza zaredom.


– Do poraza je upravo i došlo zbog tih ozljeda. Otpala je Marta Jurčić pa nismo uspjeli nadoknaditi neigranje ranije ozlijeđene Ive Mikolić. Nakon deset mjeseci treniranja zone »3-2-1« morale smo se vratiti na »6-0«. Tu obranu ne igramo tako dobro. Do te ozljede smo imale zaista lijep period, u sedam utakmica smo ostvarile šest pobjeda. Zaredale su se ozljede, a velika je šteta što sada na kraju kompromitiramo sve dobro što smo napravile do sada.


Riječanke danas nemaju što izgubiti.


– Želimo da taj rezultat bude za nas što podnošljiviji te da s terena izađemo uzdignuta čela, a ne kao protiv »Trešnjevke«, kada u drugom poluvremenu praktički nismo bile u utakmici. Svaka igračica neka pokaže što zna i može u ovom trenutku, neka se igračice željom i požrtvovnošću pokažu i meni i klubu. Da smo kompletne mogle bismo razmišljati o iznenađenju.