Rukometašice

Predsjednica ŽRK Zameta odlazi, nasljednika još nema na vidiku

Igor Duvnjak

Sandra Stojković-Hinić odlazi na Island, a nema nema nikakvog pomaka, izlaza iz slijepe ulice u kojoj se klub nalazi već duže vrijeme, poslije sastanka Upravnog odbora



RIJEKA Dok se očekuje početak priprema rukometašica »Zameta«, mlada riječka ekipa i njihova trenerica Adrijana Prosenjak se nalaze u itekako neugodnoj poziciji, u stanju kakvom klub nije još bio tijekom svojih šezdeset godina postojanja. Predsjednica Sandra Stojković-Hinić je, naime, još ranije objavila da odlazi na Island najmanje na godinu dana, što otvara niz pitanja koja su još uvijek bez odgovora.


Istina, vratarka Jelena Piršl, koja je ujedno i tajnica kluba te članica Upravnog odbora uz još uvijek aktualnu predsjednicu, ima pravo potpisa, ali ipak bi trebalo naći neko konkretno ime koje će stati na čelo ŽRK »Zamet«.


Poslije najave odlaska, Sandra Stojković-Hinić je sama rekla da će se naći sa članovima Upravnog odbora u kojem su, osim nje i Jelene Piršl, još bivši dugogodišnji čelnik Luka Denona, Robert Lukić te Bojan Sušanj. Na papiru tu stoji i ime dugogodišnje igračice i tajnice Rade Ciganović, ali ona se odselila iz Rijeke.




Najavljeni sastanak je održan, ali nije donio nikakvo konkretno rješenje, ni nakon tog razgovora nema nikakvog pomaka, izlaza iz slijepe ulice u kojoj se klub nalazi već duže vrijeme. Najavljivalo se, naime, ekipiranje Upravnog odbora, ali tako se govorilo još zimus kada je Sandra Stojković-Hinić i izabrana za predsjednicu. U tih skoro već osam mjeseci na tom planu nije ostvareno baš ništa. Naprotiv, situacije je još gora u odnosu na zimu, a kao kamenčići u cipeli smetaju dvojbe, slijeganje ramenima na stalne upite što će biti dalje budući da imena nekog eventualnog novog predsjednika, nasljednika predsjednice u odlasku, nema na vidiku i veliko je pitanje kada će ga biti i hoće li uopće biti osobe zainteresirane za vođenje ovog elitnog ženskog riječkog rukometnog kluba.


Trenerica Adrijana Prosenjak u takvom ozračju kada je »izvjesna samo neizvjesnost«, čeka ponedjeljak i početak priprema za novu sezonu. Prošlog ljeta je ostala bez praktički cijele postave i sa mladim neiskusnim igračicama je ostvaren uspjeh, »Zamet« je bio najugodnije iznenađenje prvenstva. U odnosu na prošlu sezonu moglo bi biti odlazaka, konkretno desno krilo Josipa Jerčinović i kružna igračica Anna Dobrić imaju inozemnih ponuda, moguć je njihov odlazak. S druge strane moguć je i dolazak nekih novih igračica, ali u situaciji kada financijski klub diše na škrge, teško je nešto planirati kako sve zajedno ne bi ispao onaj nepopularni »račun bez konobara«.