Premijer liga

Novi poraz rukometaša ”Zameta”: Tomislav Severec razbio riječku obranu

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Utakmica 7. kola Premijerlige rukometaša: Zamet – Umag 27:30 (16:15). Centar Zamet. Gledatelja: 205. Suci: Gubica (Višnjevac) i Milošević (Osijek).


ZAMET: Vučko 10 (4), Žunić, Jeličić 2, A. Dunato, Martinović, A. Katić, Kružić 3, Sorić, Načinović, Lučin, I. Katić 4, Majić 3, D. Dunato, Starčević 1, Golik 4 (2).


UMAG: Slavić, Krupić, Sever 1, Maros, Horozović 1, Koler, Severec 13 (1), Matranović, Milinković, Beliga, Gorenac, Maršan 5, Sinčić 3 (1), Bura 7.




Isključenja: Zamet 4, Umag 10 minuta. Sedmerci: Zamet 11 (8), Umag 2 (2).


»Umagu« je pripao tradicionalni derbi susjeda, predvođeni nezaustavljivim, košarkaški efikasnim Tomislavom Severcem, koji je s trinaest golova razbio riječku obranu, te donedavnim vratarom Zamećana Dinom Slavićem, autorom jedanaest obrana, gosti su sve vrijeme kontrolirali igru i rezultat. Riječani su se na domaćem parketu saplitali o vlastite slabosti. Nizali su tehničke pogreške i promašaje, od čega su i tri neiskorištena sedmerca, a i obrana im je bila pamučna najvećim dijelom utakmice, što je uglavnom bio materijal od kojega je popločen put u novi domaći poraz.


Slavić je odmah u početku pokazao koliko se želi istaknutim, u nepunih prvih pet minuta obranio je prvo sedmerac Kružiću, a onda i »zicer« Vučku. To je bilo pogonsko gorivo Umažanima koji su odmah stekli dva koraka prednosti (3:1). Doda li se Slaviću razigrani Severac, koji je imao pucački trening s čak pet golova u prvih deset minuta, jasno je zašto su se Istrani ubrzo odvojili na 6:3. Riječani su nastavili bezidejno glavinjati terenom, u 15. minuti s klupe gostiju je ušao vratar Milinković i uspio obraniti sedmerac Goliku nakon čega je »Umag« s igračem manje dao čak dva gola (10:5). Kada su se domaćini konačno uspjeli obraniti, smanjili su veliki zaostatak, Marin Kružić je pogodio za 13:11 nešto više od pet minuta do poluvremena. Nakon što su Zamećani potom povezali još par obrana, prepolovili su zaostatak, u posljednjim sekundama prvoga dijela Damir Vučko je iz sedmerca bio točan za 16:15.


Početkom nastavka Istrani su poslije nove tehničke pogreške suparnika ubrzo odmaknuli na 18:15. Kako su se Riječani i dalje teško uspijevali obraniti, Umažani su to naplaćivali i u 42. minuti su poveli 23:19, a poslije osme Slavićeve obrane i 25:20 golom Bure. Nemajući više što izgubiti, »Zamet« je počeo koristiti kockarsku zonu »4-2«, vraćao se u »6-0«, ali brod je svejedno sve više tonuo. Nezaustavljivi Tomislav Severec je svojim čak dvanaestim golom ostvario najveći razmak, 27:20 nepunih 13 minuta do kraja. Preostale minute do posljednjeg zvuka sirene bile su samo nužno ispunjavanje formalnosti, pri čemu se »Umag« opustio.