ISU Grand Prix Croatia Cup

Zlato za Alekseja Krasnožona, Katanović na 17. mjestu

Hina

Aleksej Krasnožon / FotoHrvatski klizački savez Croskate

Aleksej Krasnožon / FotoHrvatski klizački savez Croskate

Američki klizač Aleksej Krasnožon te ruski sportski par Polina Kostjukovič i Dmitrij Jalin osvojili su prve zlatne medalje na juniorskom ISU Grand Prixu Croatia Cupu koji se do održava u Ledenoj dvorani Doma sportova



ZAGREB Američki klizač Aleksej Krasnožon te ruski sportski par Polina Kostjukovič i Dmitrij Jalin osvojili su prve zlatne medalje na juniorskom ISU Grand Prixu Croatia Cupu koji se do održava u Ledenoj dvorani Doma sportova.


Krasnožon, 17-godišnjak rođen u Sankt Petersburgu koji se za američko državljanstvo odlučio prije četiri godine, osvojio je zlato sa 225,48 bodova i iza sebe ostavio Kanađanina Josepha Phana (221,07) i brončanog Rusa Makara Ignjatova koji je izveo najbolji slobodni program (219,22).


Drugi dan Croatia Cupa bio je uspješan i za novog člana hrvatske reprezentacije u umjetničkom klizanju, Charlesa Henrya Katanovića koji se u slobodnom programu popeo za jedno mjesto i u konačnici zauzeo 17. mjesto.




»Na žalost, nisam uspio otklizati bodove za Svjetsko juniorsko prvenstvo, ali imat ću nove prilike za mjesec dana na natjecanju Zlatni medvjed i u prosincu na Zlatnoj pirueti«, rekao je Katanović.


U sportskim parovima, u odnosu na kratki program, na vrhu su se izmijenila dva ruska para. Polina Kostjukovič i Dmitrij Jalin sa 165,48 bodova sa trećeg, skočili su na prvo mjesto, Kinezi Yumeng Gao i Zhong Xie osvojili su srebro (164,96), dok su vodeći nakon kratkog programa Aleksandra Bojkova i Dmitrij Kozlovski pali na broncu (163,21).


Nakon kratkog plesa plesnih parova u vodstvu su Kanađani Marjorie Lajoie i Zachary Lagha.


U subotu, posljednjeg dana Grand Prixa, program starta od 12 sati finalom plesnih parova, dok će od 14.45 na led klizačice. Naša reprezentativka Patricia Skopančić kliže u 15.55, Katarina Kitarović u 16.52, a Hana Cvijanović u 16.59.