Bacanje diska

Sandra Perković: ‘Da sam bacila ono za što sam spremna, sigurno bih pobijedila’

Reuters

Reuters



Sandra Perković osvojila je treće mjesto u bacanju diska hicem od 63,80 metara na mitingu Dijamantne lige u Birminhgamu, zahvaljujući pokušaju iz pete serije sakupila je novih šest bodova i s ukupno 16 bodova osigurala nastup u finalu, što je na rasporedu 6. rujna u Bruxellesu. Bolje od najbolje hrvatske atletičarke i ovoga su puta bile Kubanke, pobijedila je Yaime Perez sa 64,87 metara, dok je njezina sunarodnjakinja Denia Caballero bila druga sa 64,59 metara.


– Ne pitajte mene što se dogodilo, pitajte ovu mladu damu – našalila se Sandra Perković na društvenim mrežama na račun organizatora koji joj je pogrešno napisao prezime. Tako se umjesto Sandre Perković, dvostruke olimpijske pobjednice i svjetske prvakinje te peterostruke prvakinje Europe, jučer u Birminghamu natjecala – Sandra Perković.


– Nisam zadovoljna rezultatom, ali sam sretna što sam opet u vrhu Dijamantne lige. Stadion i publika su stvarno bili jako dobri, ali na zagrijavanju sam bacala bolje nego na natjecanju i zbog toga se moram svima ispričati. Ima vremena do Svjetskoga prvenstva u Dohi, a to je najvažnije – rekla je Sandra Perković, koja je na jučerašnjem natjecanju imala tek dva ispravna hica. U drugoj se seriji njezin disk zaustavio na 61,97 metara, u petoj je letio do 63,80 metara.




Trostruka pobjednica i rekorderka mitinga u Birminghamu (69,23) u prvoj je seriji jedina prebacila granicu od 60 metara, ali se, izgubivši ravnotežu, nije uspjela zadržati unutar kruga pa je prestupila. U drugoj je seriji sa 61,97 metara preuzela vodeću poziciju na kojoj se zadržala sve do pokušaja Denije Caballero od 64,59 metara. Treću je seriju dočekala na četvrtoj poziciji, njezin je pokušaj završio u mreži, nakon čega je Yaime Perez sa 64,87 metara zasjela na prvo mjesto. Sandra Perković je u četvrtoj seriji imala neuspješan pokušaj koji je opet završio u mreži, nakon čega je sa 63,80 metara zasjela na treće mjesto, na kojem je ostala unatoč namjernom prijestupu u šestoj seriji.


– Znam da se natječem protiv najboljih diskašica na svijetu, ali budite sigurni da bih pobijedila da sam bacila ono za što sam spremna. Do Dohe još moram raditi na tehnici, u dobroj sam formi, ali imam manje od tjedan dana do novog natjecanja i da posložim sve kako treba – dodala je Sandra Perković, iza koje je najduži niz bez pobjeda. Iza nje su tri mitinga Dijamantne lige, na otvaranju sezone u Stockholmu osvojila je peto mjesto sa 63,71 metara, na mitingu u Rabatu bila je treća sa 64,77 metara. Posljednji je put slavila prije 13 mjeseci na mitingu u Londonu, kada je ostvarila 42. pobjedu u 55 nastupa u Dijamantnoj ligi. Najbolji je hitac ove sezone bacila na Ekipnom prvenstvu Europe u Varaždinu prije devet dana kada se njezin disk zaustavio na 68,58 metara. Iduće će natjecanje imati 24. kolovoza kada je na rasporedu mitingu Dijamantne lige u Parizu.