Nastavak dominacije

‘Primorjašicama’ četiri zlata i srebro

ZLATNA IZVEDBA – Tim »Primorja Aqua Marisa« / Snimio Marin ANIČIĆ

ZLATNA IZVEDBA – Tim »Primorja Aqua Marisa« / Snimio Marin ANIČIĆ

Uspjeh »primorjašica« još je veći kada se uzme u obzir činjenica da seniorsku ekipu većinom čine juniorke



RIJEKA Seniorke Kluba sinkroniziranog plivanja »Primorje Aqua Maris« apsolutne su prvakinje Hrvatske, na državnom prvenstvu što je prošloga vikenda održano na bazenu na Kantridi Riječanke su osvojile četiri zlata i srebro, čime su nastavile dominaciju na domaćim natjecanjima, ponovno s velikom bodovnom razlikom po disciplinama nad konkurencijom. Uspjeh »primorjašica« još je veći kada se uzme u obzir činjenica da seniorsku ekipu većinom čine juniorke.


Riječanka Rebecca Domika osvojila je zlato u solu (149,3156), srebro je pripalo »primorjašici« Mateji Butorac (Primorje Aqua Maris) (141,6280), treća je bila Lana Palijan (Medveščak, 132,6308). Rebecca Domika i Matea Butorac zajedno s rezervom Teom Mustać slavile su u disciplini duo (143,0190), u kojoj su drugo mjesto osvojile Lorena Kadić, Hana Manojlović i rezerva Lana Palijan (Medveščak, 137,2366), a treće su bile Vanja Škomrlj i Nina Vuco (Dolfina, 127,3336).


»Primorje Aqua Maris« zlato je osvojilo i u disciplini tim, Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Katja Turković, Ani Jurković, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović, Lea Petrović i rezerva Tea Mustać osvojile su 139,8098 bodova, viceprvakinje su Lorena Kadić, Hana Manojlović, Lana Palijan, Anja Garbajs, Ema Pernek i Katarina Gašparović iz »Medveščaka« (131,9645), dok su se broncom okitile Hana Panić, Lara Cibenečki, Lucija-Ana Bićanić, Perica Međimorec, Sara Jurić i Iva Strukan iz »Špoljarić sinrko kluba« (128,1566).




Riječanke su svoju dominaciju nastavile i u kombiniranim rutinama u kojima su Rebecca Domika, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Katja Turković, Ani Jurković, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović, Lea Petrović, te rezerve Ivona Stojšić i Ivana Radetić osvojile 73,9333 bodova. Titula viceprvakinja Hrvatske pripala je Loreni Kadić, Hani Manojlović, Lani Palijan, Anji Garbajs, Ellen Široka, Lauri Široka, Emi Pernek, Katarini Gašparović, Karli Došen i Petri Došen iz »Medveščaka« (69,7667), a bronca Hani Panić, Lari Cibenečki, Luciji-Ani Bićanić, Perici Međimorec, Sari Jurić, Ivi Strukan, Anji Štorbilius, Mirti Gluhinić i Luciji Zovak iz »Špoljarić sinkro kluba« (66,9667).


Riječko će natjecanje ostati upisano kao prvo u povijesti u Hrvatskoj na kojem je nastupio mješoviti duo, točnije predstavnici splitske »Dolfine« Sara Vidan i Matko Lulić (101,0856).