Šampionski

Objavljen iznos kojim je UFC nagradio prvaka Stipu Miočića. Basnoslovan je

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Instagram

Foto Screenshot Instagram



Tri milijuna i 155 tisuća dolara potrošio je UFC na honorare 24 sudionika i sudionice UFC 241 priredbe. Najveći dio tog iznosa, gotovo četvrtina, pripala je Stipi Miočiću, piše Fight Site.


Javno objavljeni honorari ne uključuju postotak zarade od prodanih prijenosa, koji se sigurno nalazi u ugovoru Miočića, Cormiera i Natea Diaza, a možda i još kojeg borca s programa u Anaheimu. Ovdje je riječ o osnovnim honorarima koje su američke sportske organizacije dužne objaviti nakon svake priredbe.


No, i bez tog postotka koji će ovisiti o broju prodanih prijenosa, situacija kod Stipe Miočića je više nego zadovoljavajuća.




Njegov honorar iznosi 750.000 dolara, kojem možemo odmah pridodati bonus od 50.000 dolara za izvedbu večeri. Stipe svakako ima jedan od najjačih ugovora u UFC-u i daleko je ono vrijeme kad je sam za sebe govorio kako je potplaćen. UFC-ov prvak teške kategorije zarađuje šampionski kao što zaslužuje.


Honorar Daniela Cormiera iznosi pola milijuna dolara, što za poraženog borca uopće nije loše, dok je Nate Diaz uzeo dvostruko manje od njega, što je i dalje treći najveći honorar među svim borcima i borkinjama.


Šest znamenki još su spremili Anthony Pettis, Paulo Costa, Yoel Romero i Derek Brunson, ali i najveći potencijal bantam kategorije Cory Sanghagen, koji si je već osigurao jako dobar ugovor, a najbolji rezultati su tek ispred njega, javlja Fight Site.