SP u streljaštvu

Novo svjetsko srebro za Petra Goršu

Hina

Petar Gorša

Petar Gorša



CHANGWON Najbolji hrvatski strijelac, Bjelovarac Petar Gorša, osvojio je svoju drugu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu u južnokorejskom Changwonu, u dramatičnom raspletu finalnog nadmetanja u gađanju malokalibarskom puškom, 50 metara trostav. Gorša je u ponedjeljak osvojio srebrnu medalju u zračnoj pušci, a u istom je finalu bronačno odličje pripalo bivšem svjetskom juniorskom prvaku Miranu Maričiću. U finalu malokalibarskog trostava pogodio 457,4 kruga i za pobjednikom, Poljakom Tomaszom Bartnikom zaostao točno 3 kruga. Treći je bio Amerikanac Michael McPhail (446,9).


– Osvojiti dva svjetska srebra zaredom, u dvije različite discipline, to je čudesno – izjavio je naš strijelac nakon još jednog sjajnog nastupa.Gorša je u finale stigao sa šestim rezultatom u kvalifikacijama (1179 krugova), u kojima se puca po 40 metaka u svakom od tri stava (klečeći, ležeći, stojeći).

Strijelkinje su imale eliminacijsko natjecanje, a od tri hrvatske predstavnice u sutrašnje kvalifikacijsko natjecanje probile su se Snježana Pejčić i Marta Zeljković. Najbolja hrvatska strijelkinja je pogodila 1168 krugova, a Zeljković 1161. Tanja Perec je ispala sa 1142 kruga. Ukupno su naše streljašice imale 3471 krug i tim rezultatom osvojile 18. mjestu među 23 ekipe. Nove svjetske prvakinje su Njemice sa 3521 krugom, što je novi svjetski rekord, dok je pojedinačni svjetski rekord izjednačila Isabella Straub koja je sa 1180 krugova imala najbolji rezultat eliminacija.