Tko nakon Keka?

TRAŽI SE TRENER Tudor otpao iz riječkih kombinacija jer je preskup, Bišćan novi kandidat

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/D. LOVROVIĆ

Igor Bišćan/D. LOVROVIĆ

Nitko me iz NK Rijeka nije nazvao, niti bi me ta opcija zanimala. To je novinarska patka koju je netko lansirao iz svojih interesa, a naši superprofesionalni portali su to bez ikakve provjere prenijeli - rekao je Tudor za dalmatinski portal nakon što je procurilo da nije uspio postići dogovor s Upravom Rijeke.



RIJEKA Iz HNK Rijeke još uvijek nema bijeloga dima, nije poznato tko bi mogao naslijediti Matjaža Keka koji je nakon poraza u Velikoj Gorici podnio ostavku i sklonio se u rodni Maribor otkuda će doći na Rujevicu idućih dana samo kako bi se i formalno razišao s klubom.


Kuloari su tijekom ponedjeljka ponudili mnoštvo imena, a jedno od njih je i ono Igora Tudora. Splitski stručnjak u dosadašnjoj karijeri vodio je Hajduk, PAOK, Karabuksport, Galatasaray, te Udinese. Nedavno je bio blizu preuzimanja Hajduka umjesto Zorana Vulića, ali se na kraju njegov dogovor s Jasminom Huljajem nije realizirao.


Osebujni stručnjak svojevremeno je spominjao kao mogući trenera Spezije u vremenima kada je Damir Mišković pored riječkoga prvoligaša u ime Gabrielea Volpija vodio ambiciozni projekt talijanskog drugoligaša (i između ostaloga za trenera angažirao Nenada Bjelicu).




Da je ovoga puta Mišković uspio angažirati Tudora 40-godišnji trener postao bi prvi trener Rijeke nakon Zorana Vulića koji dolazi iz Hajdukova okruženja.


Vulić je trajao svega šest kola, otišao je nakon pritiska navijača koji mu nisu mogli oprostiti Hajdukovu prošlost iako se aktualni trener Hajduka silno trudio ničim ne izirtirati takvu rekaciju riječke publike. Osim naravno rezultatima koji su bili ispod očekivanja.


Nakon što se tijekom cijeloga dana nije oglašavao, niti odazivao na novinarske pozive Igor Tudor izjavio je u ponedjeljak kasno uvečer za dalmatinski portal da nije bio u pregovorima s Rijekom oko preuzimanja trenerske funkcije na Rujevici. 


 – Nitko me iz NK Rijeka nije nazvao, niti bi me ta opcija zanimala. To je novinarska patka koju je netko lansirao iz svojih interesa, a naši superprofesionalni portali su to bez ikakve provjere prenijeli – rekao je Tudor, indikativno neposredno nakon što je procurila informacija da nije uspio postići dogovor s vodstvom Rijeke.


Neslužbeno, Tudor je otpao iz riječkih kombinacija jer se nisu uspjeli utanačiti svi uvjeti eventualne suradnje. Prevedeno: Tudor je zajedno sa svojim stožerom očito preskup trener za Rijeku u ovom trenutku! Potraga za Kekovim nasljednikom se nastavlja.


Prema nekim nagađanjima vodstvo Rijeke sada se okrenulo Igoru Bišćanu, bivšem treneru Rudeša i Olimpije koji je istina tek dobio novi angažman u  Anarthosisu. Izvori bliski Bišćanu uvjeravaju kako unatoč dogovoru s Cipranima nekadašnji prvotimac Dinama i Liverpoola može izaći iz tog posla ukoliko naravno postigne dogovor s Rijekom što znači da će bijeli morati ponuditi Bišćanu barem onoliko koliko i uprava Anarthosisa. Tijekom utorka bi sve trebalo biti jasnije.