Argentinac u nemilosti

Nastavlja se farsa s Icardijem. Luciano Spalletti: Ovo je ponižavajuće

Hina

REUTERS

REUTERS

Argentinac se prošlog tjedna priključio treninzima milanskog kluba i trebao je konkurirati za nedjeljni derbi protiv Lazija. Međutim, poraz Intera (0-1) pratio je s tribina San Sira



Nastavlja se saga oko napadač milanskog Intera Maura Icardija koji je posljednji nastup u dresu ‘Nerazzurra’ upisao sredinom veljače.


Icardi je 12. veljače ostao bez kapetanske trake, a već dan kasnije se požalio na ozljedu koljena. Međutim, nakon liječničkog pregleda iz kluba su poručili da s Icardijem nema nikakvih problema. No, od tada je izvan stroja.


Argentinac se prošlog tjedna priključio treninzima milanskog kluba i trebao je konkurirati za nedjeljni derbi protiv Lazija. Međutim, poraz Intera (0-1) pratio je s tribina San Sira.




Njegova supruga i menadžerica Wanda Nara je poručila kako je Icardi bio spreman za nastup, a talijanski mediji tvrde kako ga Luciano Spalletti nije želio uvrstiti u sastav, ne zbog loše forme, već zbog ponašanja.


»Ponižavajuće je kada morate pregovarati s igračem kako bi on zaigrao,« kazao je Spalletti dodavši: »Pregovarali smo s nekim samo da bi ga natjerali da odjene naš dres. To je ponižavajuće za sve navijače Intera i za sve koji vole Inter. Što moram učiniti, poslati e-mail na adrese 20 odvjetnika kako bi odredio momčad koja će igrati.«


Talijanski mediji navode kako je Icardi završio na tribini jer se nije želio ispričati svojim suigračima za svoje ponašanje.


»Morate imati poštovanje i znati se ponašati u svlačionici, a trener mora imati kredibilitet,« dodao je Spalletti.


Talijanski stručnjak je komentirao i tvrdnje kako je Inter izgubio od Lazija jer nije igrao Icardi.


»Ljudi kažu da smo izgubili bez Icardija. Međutim, Inter godinama nije igrao Ligu prvaka s Icardijem u sastavu. Uz svo dužno poštovanje, Lionel Messi čini razliku, a ne Icardi. Profesionalizam i samopoštovanje su sve. Disciplina je sve,« zaključio je Interov strateg.


Icardi niti ovoga puta nije želio ništa komentirati, oglasila se tek njegova supruga.


»Mauro se brine i poštuje svoje suigrače i ne mora to izgovoriti naglas. Spreman je za igru,« poručila je Wanda.


Direktor milanskog kluba Beppe Marotta pokušao je smiriti strasti kazavši kako nema novog ‘slučaja Icardi’.


»Nema nikakvih novih problema oko Icardija. Trener ima pravo birati koga želi u momčadi. Icardi se polako vraća, ali trener ima pravo izabrati igrače koji će igrati,« kazao je Marotta.


Ugledni talijanski stručnjak Alberto Zaccheroni u cijeloj je priči stao na stranu svog kolege.


»Spalletti je povukao pravi potez. To bih i ja napravio. Ne znam sve detalje ove priče, ali čini mi se kako je klub ušao u priču iz koje ne vidim izlaz,« poručio je bivši trener Intera, Milana, Juventusa, Lazija i niza drugih klubova.