Komplimenti

MASSIMILIANO ALLEGRI: Mandžukić je veliki napadač, nije slučajno osvojio tri trofeja s Bayernom

Igor Duvnjak

Mario Mandžukić/Foto REUTERS

Mario Mandžukić/Foto REUTERS

On je jedan od onih igrača koji ostavljaju traga i u danima kada im ne ide. Cancelo je bio dobar ubacujući lopte ka njihovim bekovima, što sam tražio od njega. Isto tako je bio budan kada nije imao loptu jer se znatno popravio na defanzivnom planu – rekao je trener Juventusa nakon pobjede nad Interom



RIJEKA U taboru mnogostrukog talijanskog prvaka i aktualnog šampiona Juventusa su snivali lijepe snove nakon derbija s Interom zahvaljujući efektnom golu hrvatskog asa Marija Mandžukića, koji je zaradio novi niz pohvala. Konkretno, ishvalio ga je »glavni i odgovorni«, trener Massimiliano Allegri. Kormilar crno-bijelih šampiona je u komentarima istaknuo koliko je bio strm put do uspjeha.


– U prvom dijelu smo bili malo blokirani, Inter nam je pravio teškoće šireći igru sa Joaom Marijom i Gagliardinijem. Njihove opasne akcije su se zbile nakon naših grešaka koje oni mogu iskoristiti za bodlučivanje utakmice – rekao je. – Trebali smo bolje kontrolirati njihovo širenje igre. To nam je u prvom dijelu uspjelo tek nakon 30. minute, tada smo strpljivo prenijeli loptu na njihov dio terena. Tražio sam efikasnu i konkretnu igru. U drugom poluvremenu je bilo bolje, bili smo organizirani i kompaktni i onda kvaliteta dođe do izražaja.


Govoreći o taktici i protagonistima trener je imao što kazati o Mariju Mandžukiću i asistentu Cancelu.




– Na desnoj strani je bio Politano, koji je primao lopte u dubini dok je naš De Sciglio s druge strane imao manje problema. Bili smo dobri s »Interom«, koji te razvuče po terenu ako se juri za njima. Jasno da ovo nije kraj campionata, ali mi apsolutno nismo smjeli izgubiti. Dobro smo to odradili, dečki su odigrali lijepu utakmicu. Mario je jedan veliki napadač. Nije on slučajno bio centarfor »Bayerna« koji je tada osvojio tri trofeja. On je jedan od onih igrača koji ostavljaju traga i u danima kada im ne ide. Cancelo je bio dobar ubacujući lopte ka njihovim bekovima, što sam tražio od njega. Isto tako je bio budan kada nije imao loptu jer se znatno popravio na defanzivnom planu – poručio je Massimiliano Allegri.