Susreti

Liga prvaka: Pobjeda Reala, ozljeda Kovačića, pogreška Lovrena

Hina

Reuters

Reuters



Aktualni europski prvak Real Madrid krenuo je obranu naslova pobjedom 3-0 protiv APOEL-a. Nažalost, već u 25. minuti utakmice ozlijedio se Mateo Kovačić.


»Kraljevski klub« je poveo u 12. minuti golom Cristiana Ronalda. Nažalost, 13 minuta kasnije zbog ozljede prepone teren je napustio Mateo Kovačić koji je zajedno s Lukom Modrićem od prve minute startao u španjolskoj momčadi.


Real je i u nastavku prvog poluvremena dominirao, ali u prvih 45 minuta više nije zatresao mrežu Boya Watermana. Sve dvojbe, ako ih je i bilo, Real je razriješio u 51. minuti Ronaldovim golom iz kaznenog udarca. Do kraja utakmice među strijelce se upisao i Sergio Ramos (62). Modrić je odradio svih 90 minuta.


U drugom susretu iz skupine H Tottenham je u Londonu pobijedio Borussiu Dortmund 3-1. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Heung-Min Sona, no sedam minuta kasnije prekrasnim pogotkom s ruba kaznenog prostora izjednačilo je Borussijino novo pojačanje Ukrajinac Andrij Jarmolenko. Tottenham je vratio prednost u 15. minuti nakon brze kontre koji je realizirao Harry Kane. Sjajni engleski napadač je u 60. minuti povećao prednost Spursa. U posljednjim trenucima utakmice domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jan Vertonghen.Nijemci su nakon utakmice imali velikih prigovora na suđenje jer su im poništena dva gola zbog zaleđa.U skupini E Liverpool i Sevilla su odigrali odličnu utakmicu, a na koncu je završilo 2-2. Gosti su poveli u 5. minuti golom Wissama Ben Yeddera nakon velike pogreške hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena. Hrvatski branič očajno je reagirao nakon ubačaja Escudera s lijeve strane, promašivši loptu koja je stigla do Ben Yeddera koji je ušutkao Anfield. »Redsi« su izjednačili u 21. minuti golom Roberta Firminha, a do potpunog preokreta došlo je u 37. minuti kada je Mohamed Salah zabio za 2-1. Firminho je u 43. minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je iz kaznenog udarca pogodio vratnicu. Kazna je stigla u 72. minuti kada je Correa izjednačio na 2-2.Bez pobjednika je završio i drugi susret iz ove skupine. Maribor i Spartak Moskva su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 59. minuti golom Aleksandra Samedova, a bod ‘violama’ donio je Damjan Bohar u 85. minuti.

Mario Pašalić je odigrao cijeli susret za goste, dok Matko Obradović nije nastupio za Maribor.


U skupina F Šahtar je u Harkivu pobijedio Napoli 2-1. Napoli otvorio sezonu s pet pobjeda u svim natjecanjima, ali je u Harkivu ostao bez bodova.Domaćin je poveo 2-0 golovima Taisona (15) i Facunda Ferreyre (58). Milik je u 72. minuti realizirao kazneni udarac i tako vratio gostima nadu gostima, ali više nije bilo pogodaka. Darijo Srna je odigrao cijeli susret za Šahtar, dok Marko Rog nije nastupio za goste.Manchester City je rutinski odradio gostovanje u Rotterdamu pobijedivši Feyenoord 4-0. Gosti su već nakon 25 minuta vodili 3-0, a do kraja susreta zabili su još jedan pogodak. Golove su zabili John Stones (2, 63), Sergio Aguero (10) i Jesus (25).U skupini G RB Leipzig i Monaco su odigrali 1-1, dok je Bešiktaš na gostovanju pobijedio Porto 3-1. Njemački doprvak je poveo u 33. minut golom Emila Forsberga, no samo minutu kasnije izjednačio je Youri Tielemans Na vratima francuskog prvaka nije bilo Danijela Subašića koji se ozlijedio, pa je priliku na vratima dobio Diego Benaglio.Bešiktaš je odigrao sjajno u Portu i posve zasluženo je stigao do bodova. Talisaca je u 13. minuti doveo Bešiktaš u prednost, izjednačio je Duško Tošić pogodivši u 21. minuti u vlastitu mrežu, no sedam minuta kasnije Cenk Tosun je’bombom’ sa 20-tak metara ponovo doveo Bešiktaš u prednost. Ryan Babel je 86. minuti razriješio sve dvojbe. Matej Mitrović nije nastupio za goste.