Defenzivni veznjak

Josip Brezovec brani boje Intera: ‘I danas me prođu trnci kad se sjetim kako me Armada ispratila’

Ivana Vaupotić

Foto D. Javorović/Pixsell

Foto D. Javorović/Pixsell

To je nešto o čemu ću pričati svojoj djeci i unucima. Uostalom, i sada svima pričam o tome – kaže Brezovec



ZAPREŠIĆ Gostovanje Rijeke u Zaprešiću kod Josipa Brezovca budi posebnu emociju na, kako sam kaže, najljepše dane karijere koja još uvijek traje.


– Nikada neću zaboraviti kako me Armada ispratila kada sam odlazio u Speziju. Dovoljno mi je da se sjetim tih trenutaka i prođu me trnci. To je nešto o čemu ću pričati svojoj djeci i unucima. Uostalom, i sada svima pričam o tome kada se pruži prilika – kaže Brezovec čiji stil igre otkriva zbog čega su ga cijenili navijači svih klubova u kojima je igrao.


Ukratko, čovjek uvijek pruža svoj maksimum na terenu. Kao i svakom nogometašu, ponekad mu se dogodi utakmica u u kojoj lopta ne sluša sve njegove zamisli, ali uvijek je više nego sigurno da će Brezovec istrčati i više od onoga što se traži od njega. Znao je to i Samir Toplak, trener »Intera«, kada ga je krajem studenog prošle godine doveo u Zaprešić.




– Prije toga sam igrao u Varaždinu, gdje su neke stvari bile čudne. Tamo sam počeo sumnjati u sebe, ali sada opet uživam u svakom treningu i utakmici. Uz Nenada Bjelicu, Toplak je najbolji trener s kojim sam radio u karijeri – dodaje Brezovec.


Na novi spomen Rijeke, iz njegovih usta izaći će pohvale na račun rada Srećka Juričića i Ivana Mancea, uz zaključak da Igor Bišćan radi odličan posao na Rujevici.


– Gledao sam njihovu utakmicu s Goricom. Izgubili su, ali vidjelo se da je to momčad koja zna što želi i kako to može postići. U prvih pola sata mogli su zabiti Gorici tri-četiri gola. Na kraju su poraženi, ali i to je nogomet. Da nema grešaka, sve utakmice bi završavale bez golova – objašnjava Brezovec, hvaleći usput i nekadašnjeg suigrača Zorana Kvržića.


No, kada u nedjelju stigne 15 sati sve emocije i lijepe uspomene idu u privremeno stanje mirovanja.


– Uvijek dajem sve od sebe za klub u kojem igram. Kažem, uvijek ću pamtiti oproštaj s Armadom, ali sada želim doći do pobjede s Interom. Vjerujem da ćemo pružiti svoj maksimum i osvojiti bodove na svom terenu – kaže Brezovec, koji će 12. ožujka proslaviti 33. rođendan.


Prije tjedan dana Inter je izgubio od Lokomotive u Kranjčevićevoj (2:0), s time da konačni rezultat ne prikazuje pravi odnos snaga na terenu. Naime, Zaprešićani su izgledali više nego solidno, a prvi gol su primili nes(p)retno. Drugi je, pak, pao duboko u sudačkoj nadoknadi, kada su svim silama krenuli po izjednačenje.


– Imamo četiri nova igrača i još se prilagođavamo jedni drugima. Treba nam još malo vremena, ali već sada izgledamo dobro. Na kraju krajeva, kod Lokomotive smo imali vrhunsku priliku za izjednačenje i povratak u utakmicu. Vjerujem da ćemo s Rijekom biti barem za nijansu bolji – zaključuje Brezovec.