Siniša Oreščanin

Dinamo je zabranjena tema u svlačionici, Istra nam je vrlo bitna za Europu

P. N.

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL



SPLIT Hajdukov trener Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Istre je rekao:


– Iskoristili smo pauzu radno, imali smo prošli tjedan mir, bila je baš dobra i radna atmosfera i etika na treningu. Zadnja tri dana su nam se priključili i reprezentativci i pripremamo se za Istru. Utakmica je vrlo bitna u smislu da jedan ciklus završimo pozitivno. Mislimo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica. Istra ima vrlo dobar napadački potencijal i po kvaliteti kadra ne zaslužuje mjesto na kojemu je sada. Imali su unutarnjih problema, mijenjali trenere, ali generalna slika Istre je da ima dobar potencijal i da nas očekuje baš zahtjevna utakmica.


Oreščanin je potom upitan što je novoga Istri donio Igor Cvitanović.




– Ove dvije utakmice je trener Cvitanović donio više napadački gard. Mislim da je Gorica dosta sretno dobila utakmicu protiv njih. Oni će bar u Puli imati goropadniji gard.


Je li Cvitanoviću već mač nad glavom?


– Znate i sami da ne volim povijesne utakmice ‘mač nad glavom’, pred njima je dovoljno utakmica, a mislim da kvalitetu imaju. Oni u ovom susretu nemaju što izgubiti, nakon nas ih čekaju međusobni srazovi s klubovima s kojima se bore za ostanak.


Mnogi igrači su se potrošili po nacionalnim selekcijama…


– Moje osobno iskustvo je da to jest specifičan i opasan tjedan jer igrači dolaze ispražnjeni iz reprezentacije, tako da ćemo ova dva dana iskoristiti za razgovore.


Nakon Pule je derbi protiv Dinama…


– U svlačionici će Dinamo biti zabranjena tema. Istra nam je vrlo bitna u borbi za Europu.


Neki igrači imaju dva žuta…


– Ima tu svega, mi o tome razmišljamo. Normalan način funkcioniranja je da ideš dan po dan. Ne čuvamo nikoga, ne čistimo se jer bi bilo ubojstvo da netko dobije treći žuti za Dinamo.


Hamza?


– Vidjet ćemo hoće li startati, ali on je u kadru i spreman je za utakmicu. Nema Vučura, kartoniranog Svatoka, a i Tudor ima nelagodu na mišiću i neće biti ovu utakmicu u kadru.


Palaversa i Ivanovski?


– Palaversa vam je omiljena tema. Sami ste svjesni da je Ante imao tri utakmice u osam dana. Bio sam u Sinju prvu utakmicu… Ispričavam se za prošlu presicu, gdje sam stao zaštitnički iza Ante. On zaslužuje da se mirno razvija, svima nas je svojim karakterom zadužio da se u mirnijoj atmosferi razvija. Razgovarali smo, on neće biti u kadru za Istru, treba se resetirati. Ivanovski će biti u kadru.


U kontekstu A reprezentacije se u zadnje vrijeme spominje Bradarić…


– To me začudilo, ako bi se radilo o viziji i planu kako bi se trebao razvijati mladi igrač, onda bi trebao najprije u U21 reprezentaciji igrati tu poziciju. Polako, prvo preskoči rijeku pa se rugaj krokodilu, sve to ima svoje vrijeme vrijeme i mjesto.


HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Caktaš, Hamza, Tahiraj, Gyurcso, Jairo