Izbornik

Dalić kaže da Hrvatska nikad nije igrala u boljem ambijentu: ‘Čudo. Još da nam se kapetan Dino vrati živ’

Hina

Reuters

Reuters

Druženje s novinarima Dalić je završio spomenuvši i kapetana Dinu Miškića koji je nestao na Altantiku nakon potapanja broda



Hrvatska nogometna reprezentacija na korak je do plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine nakon što je u susretu 6. kola E skupine pred 33.000 gledatelja na stadionu Poljud pobijedila Mađarsku sa 3-0.


Pogotke su za Hrvatsku postigli Luka Modrić (5) i Bruno Petković (24, 42). Ivan Perišić je u 55. minuti promašio kazneni udarac, a Mađar Laszlo Kleinheisler je isključen u 57. minuti.


Izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić nije skrivao oduševljenje atmosferom koja je vladala na tribinama poljudskog stadiona kazavši kako u povijesti naša reprezentacija nije igrala nikad u boljem ambijentu.


Hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je samo dokaz da zajedno možemo sve i da nogomet čini čuda,« naglasio je hrvatski strateg dodavši: »Mislim da se u povijesti Hrvatske utakmica nije igrala u boljem ambijentu i u boljem navijanju. Nije bilo baklji, nije bilo galame i ružnih povika. Ovo je samo dokaz koliko Split i Dalmacija žele i vole reprezentaciju. To je bio moj cilj, dovesti Hrvatsku u Split i to sam ostvario. Ako ostanem izbornik Hrvatska će opet igrati ovdje. Možda već za dva mjeseca.«Dalić je čestitao i svojim igračima na sjajnoj predstavi.

»Želim čestitati i našim igračima na sjajnoj utakmici i na tri boda. Pokazali smo snagu i kvalitetu.«


»Vatreni« nemaju previše vremena za slavlje jer ih za tri dana očekuje gostovanje u Walesu. Dalić je naglasio kako će naša reprezentacija i u Cardiffu ići na pobjedu kojom bismo osigurali plasman na Europsko prvenstvo. Najavio je kako će u utakmici protiv Walesa malo drukčije položiti momčad kako se ne bi ponovila loša igra kao protiv Azerbejdžan nakon sjajne pobjede naše reprezentacije protiv Slovačke.


»Brzo dolazi nova utakmica, nikome nije lako igrati za tri dana. Za utakmicu protiv Walesa ćemo pozvati Filipa Bradarića, jer Brozović ima tri žuta kartona. Očekujem dobru utakmicu i neće nam se ponoviti Azerbajdžan,« kazao je.


Nije se želio previše osvrtati na ishod druge utakmice u skupini, remija Slovačke i Walesa (1-1).


»Svejedno je kako drugi igraju. Nama je najvažnije da odlučujemo sami o sebi. Moramo osvojiti 15 bodova, pobjeda u Cardiffu nam osigurana odlazak na EP. Samo razmišljamo o toj pobjedi nad Walesom i plasmanu na Euro«, dodao je Dalić.


Odgovarajući na pitanja Dalić je objasnilo kako je Rebića i Rakitića uvrstio u igru protiv Mađarske iako trenutačno nisu u prvim postavama Milan i Barcelone, jer, kako je objasnio nastupi za reprezentaciju su specifični.


»Rakitić nam se fenomenalno vratio, a Rebić je možda bio i najbolji pojedinac na utakmici. Pogodili smo s njima dvojicom i ne bi bilo dobro da su oni propustili ovu utakmicu,« kazao je Dalić. Dodao je kako se Rebić i Perišić poznaju u dušu te da je to urodilo plodom u ovoj utakmici. Za Vlašića i Brekala je istaknuo kako svojim igrama zaslužuju nastup u reprezentaciji ali za njih još ima vremena.


»Vlašić i Brekalo su potentni igrači koji nam donose veliku energiju, oni su budućnost hrvatske reprezentacije i u njima dvojici imat ćemo vrhunske nogometaše,« kazao je Dalić.


Također je naglasio kako je Hrvatska u Bruni Petrović, koji je u ovoj utakmici postigao dva gola, dobila kompletnog igrača.


»Mi smo i ranije imali vrhunskih napadača, ali Bruno je jedan od najkompletnijih. On ima tehniku, visinu, skok, osjećaj za gol i ako nastavi ovako raditi i slušati trenera Bjelicu onda će biti veliki igrač od velike koristi i Dinamu i reprezentaciji,« kazao je Dalić.


Novinare je zanimalo može li Hrvatska i na EP-u ostvariti rezultat kao na World Cupu u Rusiji. No, Dalić je bio oprezan.


»Prvo se želimo plasirati na europsko prvenstvo. Ako do tada nađemo još nekoliko mladih igrača i sačuvamo stare senatore, imamo izglede za veliki rezultat. No, još je rano za razmišljanja o tome.«


Druženje s novinarima Dalić je završio spomenuvši i kapetana Dinu Miškića koji je nestao na Altantiku nakon potapanja broda.


»Reprezentacija se pridružuje željama i molitvama da potraga bude uspješna i da nam se kapetan Dino vrati živ«, rekao je Dalić.