Riječ trenera

TAKTIČKA BITKA Evo kako su derbi na Rujevici vidjeli Matjaž Kek i Zoran Zekić

Orlando Rivetti

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Taktički smo dobro odigrali. Nismo im dali prostora da uđu u brzu tranziciju. Kako rekoh, nekad se posreći, dva igrača koja su ušla, kreirali su sve to. Bili smo bolji kada sve stavimo na vagu, rekao je Matjaž Kek



RIJEKA Od 65. minute počeo je Matjaž Kek vuči poteze. Najprije je u vatru gurnuo Gorgona, nastavio aktiviranjem Kvržića, da bi na kraju poslao na teren Puljića kada je do kraja nedostajalo sedam minuta. Miješao ljude i postave…I pogodio.


Pomogao mu je i Heber koji  e uhvatio za nogu…


Nakon očajnog prvog poluvremena, revije promašaja u nastavku, Jakov Puljić je donio tri boda. Kvržić s klupe u Puli, Puljić na Rujevici… Dva gola šest bodova.




– Očekivano teška utakmica sa puno duela i agresije, prekidanja ritma. Na kraju smo, mislim, zasluženo dobili. Čestitke igračima, nagradila ih je silna želja koju su pokazali tijekom cijele utakmice. Volja i ustrajnost.


Osijek je još jednom pokazao da je organizirana ekipa čvrsta u duelima. S dugim loptama. Utakmicu kakvu sam i očekivao


Što ste tražili i što ste dobili izmjenama u nastavku utakmice?


– Tražio sam pobjedu…Znao sam da je Osijek imao dan manje za regeneraciju, a nije im bilo lako igrati u Maksimru gdje su pokazali kvalitet.


Zbog toga sam tražio ritam, pritisak, premalo smo bili odlučni u posljednjih trideset metara. Svejedno smo imali dvije, tri prigode, dovoljno za ovakvu utakmicu, a kada ih zapucaš može stići kazna…


Taktički smo dobro odigrali. Nismo im dali prostora da uđu u brzu tranziciju. Kako rekoh, nekad se posreći, dva igrača koja su ušla, kreirali su sve to. Bili smo bolji kada sve stavimo na vagu.



Pavičić je ipak zaigrao, ali nije bio pravi, mozak ekipe, kreator igre?


– Pa dobro, vidio sam to malo drukčije…Ipak je na sebe vezao Jambora i Mioča, plašili su se njegova pasa.


Isforsirali smo malo da igra. Zadovoljan sam njegovim učinkom.


Do trenutka kada smo počeli tražiti neko rješenje s Gorgonom i Puljićem, s Acostyjem u sredini…


U jednom trenutku tražio sam pritisak i na Baraća. Puno je bilo taktičkih stvari, razmišljanja. Trener Osijeka Zekić i ja se dobro poznajemo…


Puno smo igrali jedan protiv drugoga.


Zanimljivo je igrati takve utakmice. Taktičko nadmudrivanje. A utakmica je bila puna duela i ritma. Možda je nekome nedostajalo malo lepršavosti, malo lijepih poteza, ali to je bila utakmica za nas trenere.


Heber je odšepao?


– Stvari koje se događaju. Na kraju utakmice sustigao ga je umor. Vidjet ćemo što je. Teško da se može brzo vratiti. Stvari koje se događaju. Za sada dobro prolazimo s ozljedama, dobro saniramo…Da radimo dobru prevenciju. Nažalost dogodilo se, ali – ima drugih…


Kvržić u Puli, Puljić protiv Osijek, sreća ili…?


– Nemoguće je to planirati. Nikad ne radim ono što nisam prije probao na treningu. Znao sam koliko će Osijeku biti teško zbog dana manje odmora, na nama je bilo da držimo visok ritam. Naročito po boku. Ipak je Barać na lijevom boku i za mene bio malo iznenađenje. Tu smo tražili sreću… Okrenuli Kvržića lijevo.


Nekad imaš sreće, drugi puta…Iskreno, bila je planirana druga zamjena!


Ali ozlijedio se Heber i morali smo odigrati tu kartu. Puljić je bio spreman za ulazak, ali ne umjesto Hebera…, rekao je Kek.


Foto: D. ŠKOMRLJ


Foto: D. ŠKOMRLJ



Zoran Zekić trener Osijeka, nije mogao provariti suđenje…


– Čestitam Riječanima na zasluženoj pobjedi. Atmosfera je bila odlična, igra malo slabija posebice u prvom poluvremenu.


Neću plakati, ali nisam shvatio Jovićev kriterij suđenja. Čolak je napravio šest težih prekršaja od Marića koji je dobio crveni karton.


Dobili smo gol deset na sedam igrača…Neki su ležali. Ne želim time umanjiti pobjedu Rijeke, zaključio je trener Osijeka.