Brajković&Vučko

STRUČNI POGLED: Igrači Rijeke su se fizički potrošili jer su prepustili posjed lopte Splićanima!

Portal Novilist.hr

Elvis Brajković i Luka Vučko

Elvis Brajković i Luka Vučko

Nastavak je donio bolje izdanje Hajduka. Mislim da nije pretjerano reći da je u tom dijelu igre iznenađujući gol visio u zraku jer Rijeka se povukla. Ne znam o čemu se radi, ali Hajduk je u drugom poluvremenu izgledao hitrije, življe i spremnije - kaže Luka Vučko



RIJEKA Nekadašnji reprezentativci i branič Rijeke Hajduka, Elvis Brajković i Luka Vučko ovako su vidjeli posljednji Jadranski derbi na Rujevici:


Elvis Brajković:


Derbi s dva različita poluvremena, zanimljiv za gledanje. Moj je dojam da je Hajduk igrao bolje i ljepše, ali Rijeka je bila konkretnija i opasnija, posebno u u prvom dijelu. Nastavak je donio pad domaće momčadi, ali teško mi je reći zbog čega se to dogodilo. Rijeka je u prvom poluvremenu imala puno šansi, i tu je mogla steći opipljiviju prednost. Zadnja linija Hajduka nije bila na potrebnoj razni, a to se jako dobro vidjelo kod prvog gola.




Ta situacija nije djelovala pretjerano opasno, ali Čolina nije pratio reakcije svojih suigrača i zakasnio je sa sužavanjem. Njegova greška otvorila je prostor za Andrijaševića, a još od šampionske sezone Rijeke svi znamo da su to situacije u kojima je najopasniji. Ima vrhunski ulazak iz drugog plana, što je i sada demonstrirao. Vidjelo se da je iza Andrijaševića dosta dugo razdoblje bez pravih natjecateljskih utakmica. Međutim, vidjele su se klasa i kvaliteta. Andrijašević je već sada pokazao da će biti odlično pojačanje za Rijeku.


Što se same izvedbe tiče, po meni je Hajduk bio bolji u organizaciji igre. Odlično su izgledali u sredini terena, gdje su se i nametnuli, a njihovi bočni igrači bili su jako aktivni. Rijeka je na bokovima bila hendikepirana zbog brojnih izostanaka. Capan nije bek, a Tomečak je silom prilika morao igrati na lijevoj strani. Hajduk je dobio bitku na sredini terena, ali već sam rekao da mu obrana nije bila na potrebnoj razini. Radili su velike greške u tom segmentu igre. Čolina je zakasnio za Andrijaševićem kod prvog gola, a u završnici prvog gola Simić je neobjašnjivo pustio loptu kada je igrač Rijeke nadirao. Takvi propusti su nedopustivi!


Kod Rijeke su problem i učestale ozljede igrača na utakmicama. Ovoga puta je nastradao Velkovski. Takve situacije postale su konstanta. Nije mi jasno zbog čega se momčad tako povukla. Volio bih da se radilo o taktičkoj zamisli, iako mi se čini da je to pitanje kondicijske spreme. Zadnja linija previše se uvukla u svoj šesnaesterac, čime je Hajduku ostavljeno puno prostora za igru. Tu se vidjelo da izjednačenje visi u zraku.


Luka Vučko:


Očekivao sam opreznu utakmicu s malo golova i remi. Hajduk me iznenadio svojom taktičkom postavom u prvom poluvremenu, sa Stankom Jurićem na poziciji polušpice. Pokušali su stisnuti Rijeku, koja je u tom razdoblju ipak bila nešto bolja. Kada se sve uzme u obzir, mislim da je remi realan, iako Rijeka može žaliti za prečkom Andrijaševića i stativom Halilovića. Hajduk se nije došao braniti već se pokušao nametnuti kroz visoki pritisak. Međutim Rijeka se u prvom poluvremenu odlično snašla u takvoj igri i bez puno problema je izlazila u napad. Tu mi se posebno svidio Lepinjica. U drugom poluvremenu Hajduk je bio bolji i stalno je stvarao opasne situacije. Tu smo mogli vidjeti svu draž nogometa jer je u jeku nadmoći Hajduka Halilović pogodio stativu. Hajduk je djelovao dobro u sredini i brzo je dolazio do zadnje trećine terena, ali tu je dosta žurio. U prvom poluvremenu nije bio opasan kada je imao loptu u posjedu, a Rijeka je, s druge strane, stvorila više prilika za gol i imala je puno obećavajućih situacija.


Nastavak je donio bolje izdanje Hajduka. Mislim da nije pretjerano reći da je u tom dijelu igre iznenađujući gol visio u zraku jer Rijeka se povukla. Ne znam o čemu se radi, ali Hajduk je u drugom poluvremenu izgledao hitrije, življe i spremnije, I zbog toga je zasluženo izjednačio. Rijeka mi je u tom razdoblju djelovala fizički potrošeno što je i logično jer kada momčad nema loptu u posjedu, mora puno trčati za njom. Mislim je Hajduk s Bradarićem i Nejašmićem dobio bitku na sredini zasluženo je osvojio bod. Moram pohvaliti i Andrijaševićevu vrhunsku egzekuciju kod gola za vodstvo Rijeke. Tu je pokazao svoju klasu. Iako se vidjelo da još uvijek nije na svojih sto posto, Andrijašević će biti pravo pojačanje. Takav tip klasnog igrača koji ulazi iz drugog plana je baš ono što je Rijeci nedostajalo. Bradarić se također pokazao kao dobitak za Hajduk, iako je on drugačiji tip pojačanja od Andrijaševića. Njegova uloga je defenziva koja daje stabilnost veznom redu, i tu je bio jako dobar.